Hesabım
    Satanistler ‘Chilling Adventures of Sabrina’ya Dava Açtı

    Netflix dizisi ‘Chilling Adventures of Sabrina’, Satanist Tapınağı tarafından dava edildi

    Netflix’in başı bu kez Chilling Adventures of Sabrina’da kullanılan bir tapınak heykeli yüzünden dertte. Satanistlere ait bir heykeli izinsiz bir şekilde kullanmakla suçlanan dizi yüzünden Netflix, 50 milyon dolarlık bir davanın hedefi oldu.

    Dizi yayınlandığından beri tartışılan konu, geçtiğimiz gün Satanist Tapınağı adlı organizasyon tarafından açılan davayla hukuki bir boyut kazandı. New York mahkemesinde açılan davaya göre, tapınak, Chilling Adventures of Sabrina’nın dört bölümünde görünen Baphomet heykelinin, kendi heykelleriyle neredeyse aynı olduğunu olduğunu ileri sürüyor. Tapınak, yayınladıkları bir metinde dizi yüzünden bir süredir eleştirilerin ve nefret saldırılarının hedefi olduklarına da dikkat çekti.

    Aynı adlı çizgi romandan uyarlanan ve genç cadı Sabrina’nın maceralarını işleyen Chilling Adventures of Sabrina, ilk sezon bölümleriyle 26 Ekim'de izleyici karşısına çıkmıştı. Dizinin ikinci sezon çekimlerinin devam ettiğini not düşelim.

    Güncelleme: The Satanic Temple'ın sözcüsü Lucien Greaves, dizinin yapımcısı Warner Bros. ve Netflix ile anlaşmaya vardıklarını ve davayı kendi aralarında çözüme ulaştırdıklarını açıkladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top