Hesabım
    ‘22 July’: Norveç Terör Saldırıları Dizi Oluyor

    2011'de Norveç’te yaşanan kanlı terör saldırıları ’22 July’ dizisiyle ekrana taşınıyor

    Çoğunluğu gençlerden oluşan 77 kişinin hayatını kaybettiği 2011 Norveç terör saldırıları, "22 July" adlı diziyle ekrana taşınıyor.

    Norveç kanalı NRK tarafından hayata geçirilen dizinin ilk görüntüleri geçtiğimiz günlerde Goteburg Film Festivali kapsamında yayınlandı. Altı bölümden oluşan dizi, ülke tarihinin en kanlı günlerinden biri olan 22 Temmuz’da Norveç’in Utaya adasında yaşanan vahşeti konu ediniyor. Dizi, sıradan insanların bu vahşete nasıl karşılık verdiğini işleyecek.

    22 July, Sara Johnsen ve Pål Sletaune ikilisi tarafından ekrana taşınacak. Yürütücü yapımcı kadrosunda Dave Clarke ve Ivar Køhn görev yapacak.

    Saldırı yalnızca ülke gündemini sarsmakla kalmamış, dünya çapında da büyük yankı uyandırmıştı. 22 Temmuz saldırıları, geçtiğimiz yıl 2 farklı filme konu olurken bunlardan ilki Berlin Film Festivali’nde gösterilmiş; ikincisi ise Paul Greengrass’in imzasıyla Netflix platformunda gösterime girmişti.

    Peki 22 Temmuz’da Norveç’te neler yaşanmıştı? Kara gün, Oslo hükümet binasının önündeki bir arabaya yerleştirilen bombanın patlamasıyla başlamış; sağcı terörist Anders Behring Breivik sekiz kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu saldırının ardından Utoya adasına giden terörist, burada kamp yapmakta olan genç Norveç İşçi Partisi üyelerini hedef almış ve acımasız saldırılarda 69 genç hayatını kaybetmişti.

    22 July dizisi 2020 içerisinde izleyici karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top