Hesabım
    ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ Netflix Tarafından Ekrana Uyarlanıyor

    Netflix, ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ın ilk televizyon uyarlaması için kolları sıvadı

    Gabriel García Márquez’in Nobel ödüllü unutulmaz romanı “Yüzyıllık Yalnızlık”, Netflix tarafından küçük ekrana uyarlanıyor. Romanın dizi haklarını satın alan Netflix, eserden İspanyolca dilinde bir dizi çıkarmayı planlıyor.

    “Yüzyıllık Yalnızlık”, Güney Amerika’dan çıkan ve dünya yazınını etkisi altına alan “büyülü gerçeklik” akımının en bilinen romanlarından biri. Kolombiya’nın küçük bir kasabasında geçen hikaye, Jose Arcadio Buendia'nın başını çektiği Buendia ailesinin nesillere yayılan hikayesini takip ediyor. García Márquez hayattayken romanın haklarını satmayı istemediği için Netflix imzalı yapım, ünlü hikayeyi ilk kez ekrana taşımış olacak.

    Dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda usta yazarın oğulları Rodrigo Garcia ve Gonzalo García Barcha görev yapacak. Netflix adına konuşan Francisco Ramos düşüncelerini şöyle aktardı: “Yüzyıllık Yalnızlık’ın ilk uyarlamasını gerçekleştireceğimiz için inanılmaz derecede gururluyuz. Latin Amerika’dan çıkan bu zamansız ve ikonik hilayeyi dünyayla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

    Dizinin çekimleri, romanın geçtiği gerçek mekanlarda, Kolombiya’da tamamlanacak. Prömiyerin ise önümüzdeki yıl gerçekleşmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top