Hesabım
    Stranger Things 3. Sezonuna Hangi Filmler İlham Kaynağı Oldu?

    Matt ve Ross Duffer, Stranger Things için hangi filmleri ilham olarak kullandı?

    Yeni sezonu için son hazırlıklarını tamamlamak üzere olan Netflix dizisi Stranger Things ile ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı. Dizinin yönetmenliğini üstlenen Duffer Kardeşler her sezon için farklı kült filmlerden ilham alıyorlardı. Bu kez hangi filmlerden etkilenerek dizinin senaryosunu oluşturdukları açıklandı.

    Eleven, Mike, Dustin, Lucas, Will ve Max'i birer genç birey olarak izleyeceğimiz Stranger Things'in üçüncü sezonu ile ilgili yeni bir detay paylaşıldı. Bilindiği üzere dizinin ilk iki sezonunda Akira, Ghostbusters, Alien, Back to the Future, E.T., Firestarter, The Evil Dead, Frankenstein, Gremlins, Halloween, Jaws gibi filmlerden ilham alınmıştı. Üçüncü sezonda ilham alınan filmler ise bir lise filmi olan Fast Times at Ridgemont High, The Thing, Romancing The Stone, Midnight RunIndiana Jones ve Jurassic Park olarak açıklandı. Ayrıca Dead Ringers, Videodrome, Scanners gibi Cronenberg filmlerinden de bolca referans verildiği belirtildi. Matt ve Ross Duffer ikilisinin ekrana taşıdığı dizi, oyuncu kadrosunda Winona RyderFinn WolfhardNoah SchnappMillie Bobby BrownCara BuonoNatalia DyerJake BuseyJoe KeeryCharlie HeatonDacre MontgomeryCary Elwes ve Francesca Reale gibi isimleri buluşturuyor.

    Stranger Things'in ilk sezonunda minik kahramanlarımız, kaybolan arkadaşları Will'in gizemini çözmeye çözmeye çalışırken paralel evreni keşfetmişlerdi. Dizinin ikinci sezonunda ise Eleven gibi başka çocukların da olduğunu keşfetmiştik.

    Bilim kurgu ve fantastik türdeki Netflix dizisi Stranger Things, uzun bir aranın ardından üçüncü sezonu için izleyicileriyle 4 Temmuz tarihinde buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top