Hesabım
    ‘Dune’ Ekrana Uyarlanıyor; Yönetmen Koltuğu Denis Villeneuve'ün!

    WarnerMedia dijital platformu, ‘Dune’ uyarlamasının ilk sezon onayını verirken yönetmen koltuğu Denis Villeneuve'e emanet edildi

    Kült bilim kurgu romanı "Dune"dan uyarlanacak “Dune: The Sisterhood” ilk sezon onayını aldı. İddialı projenin yönetmen koltuğu için eserin beyazperde uyarlamasının yönetmeni Denis Villeneuve ile el sıkışıldı.

    Frank Herbert’ın efsanevi romanı "Dune"dan uyarlanan “Dune: The Sisterhood”, sıradışı yeteneklere sahip Bene Gesserit kadınlarının hikayesini ekrana taşıyacak. İmparatorluğun politikalarına karşı koymayı başaran bu zeki birlik nihayetinde kendilerini, içinde yaşayanların Dune adını verdikleri karmaşık gezegen Arrakis'te bulurlar. Villeneuve projeye dair görüşlerini şöyle paylaştı: “Bene Gesserit bende her zaman hayranlık uyandırmıştır. Güçlü bir kadın birliğine odaklanan bir dizi fikri hem güncel ve ilham verici hem de dinamik bir başlangıç olacak."

    WarnerMedia’nın dijital içerik servisinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanan dizi, Legendary Television'ın imzasıyla ekrana taşınacak. Dizinin senaryosu, Villeneuve'ün film uyarlamasındaki ortak senaristi Jon Spaihts tarafından kaleme alınıyor. Yürütücü yapımcı kadrosunda ise Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert görev yapıyor.

    “Dune” 2000'de Syfy ekranlarına uyarlanmış ve üç bölümden oluşan bir mini dizi olarak izleyiciyle buluşmuştu. Hikaye daha sonra 2003'teki devam dizisi “Children of Dune” ile devam etmişti. Romanın yeni film uyarlaması ise 2020'de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top