Hesabım
    'Good Omens' İmza Kampanyası Netflix ve Amazon'u Karşı Karşıya Getirdi

    Dini bir grup, Amazon Prime dizisi 'Good Omens'ın iptal etmesi için yanlışlıkla Netflix'e seslendi

    Hristiyan bir organizasyonun başlattığı ve yaklaşık 20 bin kişinin katılım gösterdiği bir imza kampanyası, “Good Omens” uyarlamasının ekrandan kaldırılmasını talep ediyor. Kampanyayı ilginç kılan detay organizasyonun, dizinin yayıncı platformlarını karıştırıp Amazon Prime yerine Netflix’e seslenmesi oldu.

    Terry Pratchett ve Neil Gaiman’ın aynı adlı romanından uyarlanan uyarlanan “Good Omens” Amazon Prime tarafından ekrana taşınıyor. Kıyamet öncesinde Deccal’ın gelişini önlemek için işbirliği yapan iyi melek Aziraphale ile şeytan Crowley’nin maceralarını işleyen dizi, Amerika’da faaliyet gösteren bir dini organizasyonun tepkisini çekti. Organizasyon başlattığı “Return to Order” hareketiyle, dizinin “satanizmi normal, hafif ve kabul edilebilir bir şey” olarak gösterdiğini ve böylece insanların şeytan korkusunu yok ettiğini öne sürdü. İmzacılardan bazıları, dizide Tanrı karakterini bir kadının (Frances McDormand) seslendirmiş olmasına da tepki gösterdi.

    Netflix yanlışlıkla kendisine karşı yürütülen bu kampanya için esprili bir tweet paylaşırken Amazon Prime cephesi de aynı yaratıcılıkta bir karşılık vererek "Hey Netflix, eğer Good Omens'i iptal ederseniz biz de Stranger Things'i iptal ederiz" dedi. Dizinin yaratıcısı yazar Gaiman da eğlenceli tartışmalara Twitter üzerinden dahil oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top