Hesabım
    Netflix '13 Reasons Why'daki Tartışmalı İntihar Sahnesini Kesti

    '13 Reasons Why'ın tartışma yaratan intihar sahnesi yeniden düzenlendi

    13 Reasons Why”ın ilk sezonundaki intihar sahnesi, prömiyerinden iki yıl sonra Netflix ve yapımcıların ortak kararıyla diziden çıkarıldı.

    Netflix’ten yapılan açıklamada “Birçok genç insan, depresyon, intihar ve yardım isteme gibi zorlu konularla ilgili ilk kez bu dizi sayesinde konuşabildiklerini belirtti. Bu yaz üçüncü sezon hazırlıklarına başladığımızda diziyle ilgili yürütülen tartışma üzerine düşündük. Sağlık uzmanlarının tavsiyeleri üzerine, dizinin yaratıcısı Brian Yorkey ve yapımcılarla birlikte, Hannah’nın hayatını sonlandırdığı ilgili sahneyi düzenlemeye karar verdik” ifadelerine yer verildi.

    Yayınlandığı ilk andan itibaren tartışmalara yol açan sahnede Hannah karakterini küvette bileğini keserken görmüştük. Dizi prömiyerinin ardından intihara özendirdiği gerekçesiyle eleştiri toplamış; özellikle aktivistlerin ve sağlık profesyonellerinin tepkisini çekmişti. 

    ABD’deki bir lisede geçen dizi, intihar, zorbalık, alkol, tecavüz gibi temalara yer veriyor. Oyuncu kadrosunda Dylan MinnetteKatherine Langford, Kate Walsh, Derek Luke, Brandon Flynn, Justin Prentice, Alisha Boe, Christian Navarro, Miles Heizer, Devin Druid ve Samantha Logan boy gösteriyor.

    "13 Reasons Why"ın 3. sezonu Netflix'te izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top