Hesabım
    ‘Game of Thrones’ Emmy Adaylıklarında Rekor Kırdı!

    32 dalda ödüle aday gösterilen 'Game of Thrones' Emmy tarihine geçti

    Geçtiğimiz akşam açıklanan Emmy adaylıklarında 32 dalda ödüle aday gösterilen “Game of Thrones” yeni bir rekora imza attı.

    Sekiz sezonun ardından ekrana veda eden “Game of Thrones”, final sezonuyla 32 dalda Emmy ödülüne aday gösterilerek tek sezonuyla en çok adaylık kazanan dizi unvanına kavuştu. Rekor daha önce 1994 Emmy ödüllerinde 26 dalda aday gösterilen “NYPD Blue” dizisine aitti.

    HBO imzalı hit dizi, en iyi drama kategorisinin yanı sıra en iyi yardımcı kadın oyuncu (Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams) ve en iyi yardımcı erkek oyuncu (Alfie Allen, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage) kategorilerini domine etti.

    En iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu dallarında aday gösterilen Emilia Clarke ve Kit Harington ise “Game of Thrones” kariyerlerinde ilk kez başrol kategorilerinde yarışmaya hazırlanıyor. Öte yandan dizinin şimdiye dek Emmy kazanan tek oyuncusunun Peter Dinklage olduğunu not düşelim. Tyrion Lannister karakterine hayat veren ünlü oyuncu, sekiz sezonun tamamında ödüle aday gösterilirken bunlardan üçünü kazanmayı başarmıştı.

    Son adaylıklarla birlikte, “Game of Thrones”un ekran yolculuğu boyunca elde ettiği Emmy adaylık sayısı 161’e ulaşmış oldu. HBO ise bu yıl toplamda 137 adaylık kazanarak platformlar arasındaki sıralamada liderliğe oturdu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top