Hesabım
    George R.R. Martin Yine 'Game Of Thrones' İçin Konuştu!

    Bu sefer mevzumuz bitemeyen roman serisi ve meşhur olmanın yükü...

    Game of Thrones’un çok tartışmalı finali sadece ülkemizde değil, dünya çapında da görüş  ayrılıklarına ve eleştirilere sebep oldu. Kimi nefret etti, kimi idare edilebilir buldu, kimi de “daha ne olsun” dedi! 

    Diziyi borçlu olduğumuz, roman serisinin yaratıcısı George R.R. Martin ise olan biteni yine tamamen kendi bakış açısından ele alıyor. Roman serisini tamamlamak için yazması gereken 2 kitap daha olan yazar, dizinin finalinin bu şekilde gerçekleşmesinin kendi yazımını etkilemeyeceği görüşünde. Observer’a verdiği bir röportajda Martin dizinin, kendisi açısından yeterince iyi olmadığını ifade ederek, eserinin ‘fazlasıyla’ serbest uyarlandığını dile getirdi. Martin, gelecek 2 kitap üzerinde çalıştığını ve dizinin bu şekilde sonlanmasının kendi romanlarını etkilemeyeceğini ifade ederek “Hayır, hiçbir etkisi olmayacak, hiçbir şeyi değiştirmeyecek… Herkesi mutlu edemezsiniz, bu yüzden kendinizi mutlu etmelisiniz!” sözleriyle kendi yaratıcı yazımı açısından yapılan tartışmalara da nokta koymuş gibi görünüyor. 

    Dizinin roman serisinden uyarlandığı 2011 yılından bu yana yazarın 65 milyon dolar kazandığı tahmin edilirken kendisi bu şöhretin roman yazımını güçleştirdiğini de ifade ediyor:  

    “Sanırım televizyon dizisi bana pek iyi gelmedi… Beni hızlandırması gereken süreç, aksine yavaşlattı. Yazmak için oturduğumda aklımda tek bir cümle oluyor ‘Tanrım kitabı bitirmem lazım!” 40 sayfa yazmam gereken zamanda sadece 4 sayfa yazmış oluyorum.”

    Martin dizi henüz devam ederken yaptığı önceki bir açıklamada da şu sözlere yer vermişti:  “Dizi dünya çapında popüler oldu, romanlar da çok popülerler ve iyi eleştiriler alıyorlar. Yazmak için her oturduğumda kusursuz bir iş çıkarmam gerektiğinin bilincindeyim, ve bunu yapmaya çalışmak insanın üzerinde yük oluşturuyor.”

    Bilindiği üzere “Game of Thrones”un onaylanmış 3 devam dizisi daha yolda. Bunu da göz önüne alırsak, roman okurlarının edebi final için biraz daha beklemesi kaçınılmaz…. 

    Her ne kadar internetteki hayran sitelerine, roman serisinin geri kalan bölümü için teorilerle ilgilenmediğini ifade etse de “Bunların bazıları doğru, bazıları ise yanlış. Bitirdiğimde görecekler” diyerek, tartışmaları takip ettiğini de itiraf ediyor. 

    Diziyle gelen şöhret Martin’in özel hayatını da etkilemiş; ünlü yazar bir kitapçıya girip hiç kimse onu tanımadan, rahatsız etmeden kitap incelediği günleri özlüyormuş. “Raflar arasında gezinip, kitapları incelemenin, karıştırıp okumanın keyfini özlüyorum. Şimdi bir kitapçıya girdiğimde tanınmam ve etrafımı insanların sarması 10 dakika bile almıyor. Yani elbette şöhretin size getirdiği çok güzel şeyler var, ama götürdükleri de oluyor.”

    Ne diyelim, hayranları için olduğu kadar yaratıcısı için de zor bir süreç! 

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top