Hesabım
    Obi Wan Kenobi'nin Dizisi Hangi Zamanda Geçecek?

    Disney+'ın Obi Wan Kenobi dizisinden yeni ayrıntılar!

    Disney+, izleyicilerinin karşısına yeni projelerle çıkmaya devam ediyor. Bu projelerden biri de Ewan McGregor ile anlaşma sağlanan Obi Wan Kenobi dizisi. Ancak dizi ile ilgili ayrıntılara pek yer verilmemişti. Şimdi ise henüz adı belli olmayan Obi Wan Kenobi dizisinin hangi zaman diliminde geçeceği duyuruldu.

    Obi Wan Kenobi karakteri Star Wars evreninde iki farklı oyuncu tarafından canlandırılmıştı. Star Wars: A New Hope ile başlayan seride Alec Guinness'i Kenobi olarak izlerken, Star Wars: The Phantom Menace'dan itibaren, karakterin geçmişine Ewan McGregor hayat vermişti. Karakter, Cumhuriyet'in Düşüşü döneminde önemli bir isim olmuştur. Jedi Ustası olan Kenobi, Anakin Skywalker'ın eğitimini üstlenen isim olmuştur. Cumhuriyet'e hizmet eden Kenobi, Anakin'in oğlu Luke Skywalker'a da akıl hocası olmuştur. Ölümü ise Darth Vader'ın elinden olmuştur. Verilen ayrıntılara göre Obi Wan Kenobi dizisinin konu edineceği dönem, Revenge of the Sith filminden 8 yıl sonrası olacak. Yani büyük bir ihtimalle Kenobi, henüz en yakın arkadaşını Güç'ün karanlık tarafı yüzünden kaybetmemiş ve neredeyse tüm Jedilar'ın ölümüyle yüzleşmemiş olacak.

    Bilindiği üzere Ewan McGregor'un Obi Wan'a ilk kez hayat vermesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şimdilerde McGregor 48 yaşında bulunuyor. Ancak dizi için bundan çok daha genç görünmesi gerek. Bu durumda oyuncuyu genç gösterebilecek teknolojilerin kullanılacağı düşünülüyor. Bu yöntem Martin Scorsese'nin The Irishman'inde de kullanılmış ve Robert De Niro ile Al Pacino'nun gençliklerine döndüğü belirtilmişti. Disney+'ta Obi Wan Kenobi dizisinin yanı sıra başka bir Star Wars dizisi daha yer alıyor. Bu dizi de Pedro Pascal başrollü The Mandalorian olacak. Mandalorian, Yeni Galaktik Cumhuriyet'in ulaşamadığı bölgelerde savaş veren bir karaktere odaklanacak.

    Son Star Wars üçlemesinin son filmi The Rise of Skywalker, vizyona girmek için hazırlanıyor. Film, ülkemizdeki izleyicileriyle 20 Aralık 2019 tarihinde sinemalarda buluşacak. Ancak Obi Wan Kenobi dizisinin gösterim tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top