Hesabım
    Stephen King'in Yeni Romanı "Institute" Dizi Oluyor!

    Stephen King'in kitabı çıkar çıkmaz dizi yapılacağı müjdesi verildi.

    Usta korku yazarı Stephen King'in yeni kitabı Institute raflardaki yerini aldı. Kitap yayınlanır yayınlanmaz, hakları yapımcı David E. Kelley'ye satıldı. Kitap, Kelly'nin liderliğinde televizyon ekranları için mini diziye dönüştürülecek. David E. Kelley, King'in eserinden uyarlanan Mr. Mercedes'in de yaratıcılığını ve yapımcılığını üstleniyor.

    Stephen King'in her geçen dönemde gittikçe daha fazla eseri beyaz perdeye ve televizyon ekranlarına aktarılıyor. Bu kez ekrana aktarılan kitabı, henüz geçtiğimiz günlerde yayınlanan eseri "Institute" olacak. King'in romanının televizyon hakları, yayınlanır yayınlanmaz yapımcı David E. Kelly tarafından satın alındı. Kitabın konusu ise şöyle: 12 yaşındaki Luke Ellis'in anne ve babası, evlerine gelen davetsiz misafir tarafından katledilir. Yetim kalan Luke, gecenin bir yarısında kaçırılır ve uyandığında kendini The Institute adı verilen bir yerde bulur. The Institute'da Luke'un kaldığı yer ise odasının birebir aynısı gibi görünüyordur. Ancak burada pencere yoktur. Luke burada yalnız olmadığını anlar. The Institute, özel güçleri olan birçok çocuğu bu şekilde tutsak ediyordur. Maine'de bulunan bu korkunç bina Mrs Sigsby tarafından yönetiliyordur. Mrs. Sigsby ve ekibi, çocukların özel yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda takıntılı durumdadır. Ancak bir anda tutsak ettikleri çocuklar birer birer yok olmaya başlar. Luke ise çaresiz bir şekilde bekler.

    Usta yazar Stephen King'in son olarak It romanının ikinci bölümü beyaz perdeye aktarıldı ve hem yurt dışında hem ülkemizde gişede başarı elde etti. Ayrıca King'in kitaplarından uyarlanan yapımlar arasında Castle Rock, Pet Sematary, Mr. Mercedes, The Mist, The Dark Tower, Haven, Under The Dome, The Shining, 1408, The Shawshank Redemption, The Green Mile gibi birçok önemli eser bulunuyor.

    The Institute dizisinin ne zaman hayata geçirileceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top