Hesabım
    Obi Wan Kenobi Dizisinin Yönetmeni Deborah Chow Oldu!

    Obi Wan Kenobi dizisi ile ilgili yeni gelişmeler!

    Disney+'ın Obi Wan Kenobi'yi odağına alacak olan yeni Star Wars dizisinin yönetmeni belli oldu! Resmi açıklamalara göre, The Mandalorian'ın da yönetmenliğini yapan Deborah Chow, dizinin yönetmenliğini üstlenecek.

    1990'lı yıllarda gösterime sunulan Star Wars üçlemesinde Obi Wan Kenobi olarak karşımıza çıkan Ewan McGregor'u bir kez daha bu karakterle göreceğimiz henüz adı belli olmayan Disney+ dizisinin yönetmen koltuğuna kimin geçeceği açıklandı. Bu isim ise, The Vampire Diaries, Better Call Saul, American Gods, Mr. Robot, The Man In The High Castle, Lost In Space, Jessica Jones, Reign gibi birçok önemli dizinin bölümlerini yöneten Deborah Chow oldu. Chow, Disney+ ile gösterime girmeye hazırlanan The Mandalorian için de birlikte çalışmış ve dizinin iki bölümünü yönetmişti. Obi Wan Kenobi dizisinin senaryosunda ise Drive, Two Faces of January, The Snowman, Snow White and The Huntsman gibi yapımlarla tanınan Hossein Amini'nin imzası bulunacak.

    Ewan McGregor'un Obi Wan'a ilk kez hayat vermesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şimdilerde McGregor 48 yaşında bulunuyor. Ancak dizi, filmlerden yalnızca 8 yıl sonrasını konu edinecek. Bu durumda oyuncuyu genç gösterebilecek ve Disney'in bütçesini zorlayacak CGI tekniklerinin kullanılacağı düşünülüyor. Obi Wan Kenobi karakteri Star Wars evreninde iki farklı oyuncu tarafından canlandırılmıştı. Star Wars: A New Hope ile başlayan seride Alec Guinness'i Kenobi olarak izlerken, Star Wars: The Phantom Menace'dan itibaren, karakterin geçmişine Ewan McGregor hayat vermişti. Karakter, Cumhuriyet'in Düşüşü döneminde önemli bir isim olmuştur. Jedi Ustası olan Kenobi, Anakin Skywalker'ın eğitimini üstlenen isim olmuştur. Cumhuriyet'e hizmet eden Kenobi, Anakin'in oğlu Luke Skywalker'a da akıl hocası olmuş, ölümü ise Darth Vader'ın elinden olmuştur.

    Disney+ dijital platformu, 1 Kasım'dan itibaren izleyicilerine açılacak. Ancak Obi Wan Kenobi dizisinin çekimlerine önümüzdeki yıldan önce başlanmayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top