Hesabım
    Russo Kardeşler, Marvel & DC Çekişmesini Anlatan Belgesel Dizisinin Yapımcısı Olacak!

    Russo Kardeşler, yeni bir belgesel projesinde yapımcı olacaklar!

    Son olarak Avengers: Endgame'de Marvel ile birlikte çalışma yürüten Joe ve Anthony Russo, yeni projelere yelken açmaya devam ediyor. Ancak ikili bu kez yönetmen koltuğunda bulunmayacak, yapımcı rolünü üstlenecek. Proje ise Marvel ve DC'nin 50 yılı aşkın süredir var olan rekabetini konu edinen Slugfest isimli bir belgesel serisi olacak.

    Tom Holland ile birlikte Cherry filminin çekimleriyle meşgul olan Russo Kardeşler, yeni bir projeye destek olacak. Reed Tucker imzalı "Slugfest: Inside The Epic, 50 Year Battle Between Marvel and DC" isimli kitap baz alınarak çekilecek olan Slugfest, Marvel ve DC'nin arasında sürekli olarak yaşanan çekişmeyi konu edinecek. Tucker'ın kitabı, iki şirketi de doğuş tarihlerinden itibaren yakından inceleyip, çizgi romanların birer popüler sanat eserine dönüşme hikayesini anlatıyordu. Dizi de aynı şekilde Marvel ve DC'nin daha önce konuşulmayan hikayelerini ekrana aktaracak.

    Marvel Comics 1939 yılında Martin Goodman tarafından kurulurken, DC 1934 yılında Malcolm Wheeler Nicholson tarafından hayat geçirilmiştir. DC'nin sahibi Warner Bros olurken, Marvel da 10 yıl önce Disney bünyesine geçmişti. Yalnızca sinema filmlerini ve dizileri takip eden izleyici kitlesi, son 10 yılda Marvel'ın yarattığı sinematik evrenle inanılmaz bir yükseliş yaşamasından itibaren olayları gözlemlese de, Marvel ve DC arasındaki çekişme bundan onlarca yıl öncesine dayanıyor. İki çizgi roman şirketinin yazarları, karakterleri birbirinden görerek uyarlıyor, eğer birinin hikayesi popüler olursa diğeri de bunu çizgi romanlarına uyguluyordu. Yaratıcılık açısından sürekli olarak birbirine özenen iki şirket de genellikle aynı çizgide ilerliyordu. Hatta Marvel kahramanlarındansa DC'nin Batman ve Superman karakterleri dünya çapında büyük bir popülerlik kazanmıştı. Disney'in müdahale etmesiyle ve sinematik evrenin oluşmaya başlamasıyla DC'nin geriden gelmeye başladığı görüldü.

    Slugfest'in gösterim tarihi olarak 6 Nisan belirlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top