Hesabım
    Game of Thrones 8. Sezonun Silinen Sansa & Tyrion Sahnesinde Neler Oluyor?

    Game of Thrones'un bazı sahneleri silinmeseydi neler olurdu?

    Dünya çapında en büyük izleyici kitlelerinden birine sahip olan Game of Thrones, geçtiğimiz Mayıs ayında sona ermesine rağmen, ardından gelen tartışmalar sürüyor. Bu kez gündeme gelen konu ise, silinen sahneler. Her silinen sahnenin özel bir anlamı olmasa da, aralarından bir sahne ilgileri üzerine çekti. The Long Night bölümünde yer alan silinmiş sahnede Tyrion ve Sansa'yı Stark ailesinin mahzen mezarlığında görüyoruz.

    8 sezonun ardından sona eren Game of Thrones, final sezonuyla pek de beğenileri toplayamamış ve izleyicisini tatmin etmeyi başamamıştı. Ancak 8. sezonun en iyi bölümlerinden biri, Ak Gezen ordusuyla Winterfell'de yapılan savaşı gösteren The Long Night bölümü olmuştu. Bu bölümde en etkisiz karakterler olarak Tyrion ve Sansa'yı göstermemiz mümkün. Savaşa katılacak kadar fiziki güce ya da savaş becerilerine sahip olmayan ikili, Winterfell'in mahzen mezarlığında kadınlar ve çocuklarla birlikte bekleyip içerisinde bulunuyordu. Entertainment Weekly'ye özel olarak yayınlanan bir silinmiş sahne, ikilinin aslında daha cesur olduğunu kanıtlar nitelikte gibi görünüyor. Sahnede, mahzenleri Ak Gezenler basıyordu. Böylece mezarlıklarla dolu mahzeni koruyan büyünün bozulduğunu ve ölülerin birer birer ayaklandığını görüyorduk. Ardından silinen sahneye bakarsak, Missandei, Gilly ve bebek Sam'in iki Ak Gezen'den saklanmaya çalıştığını görüyoruz. Bu sırada Tyrion ve Sansa Ak Gezenler'in arkasından yaklaşarak Arya'nın ejderha camı ile onları etkisiz hale getiriyorlar. Eğer bu sahne kesilmeseydi, karakterlere bakış açısında farklılıklar görülebilirdi.

    Geçtiğimiz haftalarda da, Game of Thrones'a alternatif bir final sahnesinin çekildiği açıklanmıştı. Ancak bu sahnenin yayınlanamayacak kadar eğlence amacıyla çekildiğini Tormund'u canlandıran Kristofer Hivju ifade etmişti. Final bölümünde izleyicileri şaşırtan dizi, neredeyse tüm ana karakterlerini yok etmiş ve bugüne kadar inşa edilen hikayelerini çöpe atmıştı. Bu nedenle de birçok tartışmaya neden olmuştu. Game of Thrones dizisinin bitmesine karşın, George R.R. Martin, kitapları yazmaya devam ediyor. Dizinin hayranları ise Martin'in yazarlığına güveniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top