Hesabım
    Elizabeth'in Yönetmeni Shekhar Kapur'dan "Ibis Üçlemesi" Geliyor!

    Vikings ve The Tudors'un Yaratıcısı Michael Hirst, dizinin senaryosunu yazacak..

    Oscar Ödüllü Elizabeth ve Elizabeth: The Golden Age filmlerinin yönetmeni Shekhar Kapur, 19. yüzyılda İngiltere ve Çin arasında gerçekleşen Afyon Savaşları'nın epik hikayesini yönetecek. The Tudors ve Vikings dizilerinin yaratıcı ekibinin başında olan Michael Hirst ise diziyi, Amitav Ghosh'un çok satan üçleme romanından TV'ye uyarlayacak.

    Ghosh'un şaheser olarak nitelendirilen Ibis Üçlemesi, Sea of Poppies ile başlıyor, River of Smoke ile devam ediyor ve Flood of Fire romanıyla son buluyor. 21. yüzyıl edebiyatı için önemli bir yere sahip olan eser, Hindistan'ın egzotik atmosferinde başlıyor ve Afyon Savaşları'na uzanan bir yolculuğu, gerçek karakterlerin betimlemeleriyle tamamlıyor. 

    Tiger Aspect, yapım konusunda projeye öncülük edecek. Yürütücü yapımcılık görevinde ise, Lucy Bedford, Gub NealJustin Thomson ve Jeremy Gawade bulunacak. Son dönemin popüler yapım şirketlerinden Endemol Shine ise, dizinin Hindistan ayağı için yapım sorumluluğunu üstlenecek. Hirst, “İzleyicinin, evrensel olarak bağlantı kurabileceği tarihi bir dünya yaratması için bir kez daha Shekhar Kapur'la birlikte çalışmak kesinlikle büyüleyici” dedi. Kapur, şu sıralar yeni Elizabeth filmi The Dark Age üzerinde de çalışıyor.

    Dizinin yayın tarihi net değil ama bir sene önce dedikoduları başlayan yapım sonunda nihayete eriyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top