Hesabım
    Winona Ryder ve John Turturro'lu "The Plot Againts America"ya İlk Bakış

    Philip Roth'un romanından uyarlanan diziden ilk detaylar..

    16 Mart 2020 tarihinde prömiyer yapacak olan The Plot Against America, 6 bölümden oluşan bir mini dizi olacak. Yabancı düşmanı Charles Lindbergh’in ABD’nin başkanı olduğu kurmaca bir tarihte geçen hikaye, işçi sınıfından olan Yahudi bir aile üzerinden, halkın da faşimze yönelmesine sebebiyet veren bir dizi politik olay anlatacak. 

    2004'te piyasaya çıkan, Philip Roth’un The Plot Against America Romanı, havacı-kahraman ve yabancı düşmanı popülist Charles Lindbergh’in 1940’ta başkanlık ettiği ve ABD’yi faşizme çevirdiği alternatif bir tarih kuruyor. Kitap çıktığı zaman The Wire'ın yaratıcısı David Simon'ın ilgisini çekmiş, ancak “zamanımızla alakalı değil" düşüncesiyle rafa kaldırılmıştı. Obama yeniden seçildikten hemen sonra gerçekleşen olay neticesinde dönemsel davranan HBO uyarlamayı reddetmişti. Son birkaç yıl içinde siyasi olarak sadece Amerika'da değil, Batı'da da var olan trend görülünce Roth'un yazdıkları tekrar değer kazandı ve dizi uyarlaması kaçınılmaz oldu. 

    Dizinin yönetmen koltuğunda Minkie Spiro oturacak. David Simon, senaryoyu kitaptan uyarlayan isim olacak. Oyuncu kadrosunda ise John Turturro ve Winona Ryder dışında, Ben Cole, Jacob Laval, Azhy Robertson, Anthony Boyle, Zoe Kazan, Caleb MalisJohanna R. Griese ve Morgan Spector yer alacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top