Hesabım
    The Witcher, Nolan'ın Dunkirk Filminden Nasıl İlham Aldı?

    Dizinin showrunnerı detayları açıkladı..

    Andrzej Sapkowski'nin eserinden uyarlanan The Witcher, Netflix'te prömiyerini yaptı ve kısa zamanda en çok konuşulan yapım haline geldi. Dizinin showrunnerı Lauren Schmidt Hissrich yaptığı açıklamada romanı uyarlarken bununla sınırlı kalmadıklarını ve ilham aldıkları başka yapımlar olduğunu söyledi. Bunların başında ise şaşırtıcı bir şekilde Christopher Nolan'ın Dunkirk filminin geldiğini sözlerine ekledi.

    Dizi yayınlandıktan ve ilk yorumlar ortaya çıkmaya başladığından beri en çok konuşulan şey, The Witcher'in kafa karıştırıcı zaman çizelgesi oldu. Zaman çizelgesi oldukça geniş, ancak Lauren Schmidt Hissrich, Dunkirk'teki kronolojik olmayan hikaye anlatımının, The Witcher'in kendi zaman çizelgesinin özelliklerini belirlerken ekibe yardımcı olduğunu açıklıyor. Hissrich açıklamasında şu sözlere yer verdi. "Bir çekim için Budapeşte'deydim ve yazarlar heyecanla bana beyaz tahtanın resmini gönderdi, bu da zaman çizelgesinin en kapsamlı açıklamasıydı. Zaman çizelgelerini Dunkirk filmine dayandırdım. The Witcher üzerinde çalışmadan önce de filmi tekrar izlemiştim ve Christopher Nolan'ın harika bir röportajını okumuştum. Askerleri bu plajdan çıkarmanın üç aşamasından bahsediyordu ve bu bize ilham verdi. Bunun üzerine düşünürken duştan koşarak çıktım ve eşime bunun çılgınlık olup olmadığını sordum. Her karakterin değişimi az süre alabilecekken, şimdi iç içe geçen anlatımla eşit bir anlatım var ve bu durum, sadece bir meydan okumaydı ve hikayeyi keşfetmenin eğlenceli bir yoluydu."

    Zaman çizelgesi sayesinde, dizi izlendiği sürece devam edebilir. Bu konuda neler olacağını önümüzdeki yıllarda göreceğiz ama şimdilik ikinci sezonun olduğunu kesin biliyoruz. Bakalım The WitcherGame of Thrones gibi bir ikona ya da Vikings gibi istikrarlı bir seriye dönüşebilecek mi?

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top