Hesabım
    Altın Küre'nin TV Kategorisinde Lider HBO!

    HBO, TV kategorisinde en çok ödül alan mecra oldu..

    5 Ocak gecesi, 77. Altın Küre Ödül Töreni gerçekleştirildi. Kazananların ödüllerine kavuştuğu gecede her zaman olduğu gibi sinema ve TV dünyasının en iyileri belirlendi. Her yıl, filmler, oyuncular, yönetmenler ya da film ekipleri kadar şirketlerin de kıyasıya bir yarışı oluyor. TV tarafında geçen senenin kazananı 5 ödülle Netflix olmuştu ama bu sene işler biraz değişti.

    Netflix, HBO, Amazon, Hulu, Disney, FX, Showtime, son eklenen Apple ve diğer şirketlerin mücadelesinde bu senenin kazananı HBO oldu. Geceden 4 ödülle ayrılan HBO, en önemli kategori olan en iyi drama dizisinde de galibiyete ulaşarak gücünü göstermiş oldu. Hulu ve Amazon Prime 2, FX Networks, Netflix ve Showtime ise sadece 1 ödülle geceden ayrıldı. Netflix, sinema kategorisinde oldukça iddialıydı ve dev film şirketlerine rağmen en çok adaylık alan şirket olmuştu ama o kısımda da tek ödülle yetinmek zorunda kaldı.

    HBO, drama kategorisinde en iyi dizi ( Succession ) ve en iyi erkek oyuncu ( Brian Cox - Succession ), mini dizi ya da TV filmi kategorisinde ise en iyi yapım ( Chernobyl ) ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ( Stellan SkarsgardChernobyl ) ödüllerini kucakladı ve 4 ödülle liderliğe oturdu.

    Burada istediğini alamayan Netflix ise şansını çok daha büyük ödül olan Oscar'da arayacak. The Irishman, The Two Popes, Marriage StoryDolemite is My Name ve I Lost my Body gibi filmler Akademi'nin gözüne girebilmeyi bekleyecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top