Hesabım
    "The Last of the Mohicans"ın TV Uyarlamasından Son Detaylar!

    Uyarlama için geri sayım başladı..

    1992 yılında Michael Mann tarafından çekilen, başrollerinde Daniel Day-Lewis, Madeleine StoweWes Studi ve Russell Means'in yer aldığı The Last of the Mohicans, 90'lı yılların en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Son yıllarda birkaç kez TV uyarlaması geleceği konuşulan ama projeleri hep askıda kalan dizi, sonunda nihayete eriyor ve ödüllü isimler tarafından hazırlanıyor.

    WarnerMedia'nın gelecek yayın hizmeti HBO Max, James Fenimore Cooper'ın tarihi romanına dayanan TV dizisi için bir senaryo siparişi verdi. Emmy ödüllü Cary Joji Fukunaga ve Nick Osborne tarafından yazılan dizinin yönetmenliğini Watchmen'den tanıdığımız Nicole Kassell yapacak. Yeni hikaye, Cooper'ın Fransız ve Kızılderili Savaşı romanı üzerinden, genç bir Mohikan olan Uncas ve İngiliz bir albayın melez kızı Cora arasındaki beklenmedik romantizme odaklanacak.

    İlk olarak Nisan ayında geliştirilen proje, Fukunaga'nın genel bir anlaşma altında olduğu Paramount Television'dan geliyor. Nicole Clemens liderliğindeki stüdyo için Fukunaga, HBO suç serisi True Detective'in birinci sezonundan ödüllü yönetmen olarak ayrıldıktan sonra Netflix mini dizisi Maniac ve TNT'nin The Alienist projesinin yapımcılığını üstlendi. Kassell ise, The Leftovers'ta showrunner olarak çalıştıktan sonra Damon Lindelof'un HBO draması Watchmen'de yönetmenlik yaptı ve övgüler topladı. Diğer projeleri arasında TNT'nin Claws'ı, Westworld, Better Call Saul, RectifyCastle Rock ve American Crime bulunmaktadır.

    FX, 2013'te romanı geliştirmiş ancak, proje bir ilerleme kaydedememişti. Şimdi, HBO Max için seri üretiliyor ve yıllar sonra The Last of the Mohicans'ın yeni haline kavuşuyoruz. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top