Hesabım
    Netflix, Devlet Müdahaleleriyle Kaldırdığı İçerikleri Açıkladı

    Netflix, 9 içeriğini çeşitli ülkelerde yayından kaldırdığını açıkladı

    Netflix, 20 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürüyor. Kiralama ve DVD satış içerikleriyle kurulan şirket, geldiğimiz noktada dünyanın en büyük içerik platformu durumunda. Yayın yaptığı ülke politiklarına uyum gösteren şirket, son yıllarda devlet tarafından yöneltilen talepler doğrultusunda 9 içeriği yayından kaldırdığını açıkladı.

    Netflix, konu hakkındaki raporunda, kataloğunun ülkeden ülkeye değişmesine rağmen, lisanslama hakları da dahil olmak üzere bir dizi nedenden dolayı, “devletin yayından kaldırma talepleri nedeniyle, belirli ülkelerdeki bazı içerikleri ya da başlık bölümlerini kaldırmak zorunda kaldık” dedi. Bir Netflix temsilcisi, The Verge'yeyaptığı açıklamada, şirketin uyması için hükümet organlarından geçerli, yazılı ve yasal talepler gelmesi gerektiğini söyledi. Temsilci, Netflix'in ilk başta talepleri geri çevirdiğini de ekledi.

    Yaşanan son örnek Brezilya'dan geldi; “Bir alt mahkemenin hükmettiği yerde, The First Temptation of Christ için Yüksek Mahkeme'ye başvuran şirket davayı kazandı ve içerik kaldırılmadı. Her zaman bu şekilde sonuçlanmayan talepler nedeniyle Netflix, son 5 yılda 9 içeriği kaldırdığını açıkladı ve bundan sonra her yıl bu listeyi açıklayacağını duyurdu.  

    Netflix, 2015'te The Bridge'i kaldırmak için Yeni Zelanda Film ve Video Etiketleme Birimi'ne uydu. Film ülkede “sakıncalı” olarak sınıflandırıldı. 2017 yılında Full Metal Jacket'ı kaldırmak için bu kez Vietnam Yayın ve Elektronik Bilgi Yönetimi'ne (ABEI) uydu. 2017'de Night of the Living Dead'in kaldırılması için Alman Gençlik Koruma Komisyonu (KJM) kararına uyum gösterildi. Filmin bir versiyonu da tüm ülkede yasaklandı. Netflix, 2018 yılında, Singapur'da Cooking on High, The Legend of 420 ve Disjointed'u Singapur'daki hizmetten kaldırmak için Singapur Infocomm Medya Geliştirme Kurulu'na (IMDA) uydu. 2019 yılında Netflix, Suudi İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu'nun Hasan Minhajs Patriot Act'ın “Suudi Arabistan” adlı bölümünün çıkarılması talebine onay verdi. Netflix 2019'da The Last Temptation of Christ'ı, 2020'de ise The Last Hangover'ı kaldırmak için yine Singapur otoritesine uymak zorunda kaldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top