Hesabım
    Aslı Özge'nin Mini Dizisi "Karanlık Şehir" Berlin Film Festivali'nde!

    "Karanlık Şehir" adlı dizi, festivalde prömiyer yapacak.

    Son dönem başarılı filmler karşımıza çıkan ve katıldığı festivallerden övgü ve ödüller kazanan Aslı Özge'nin Almanya’nın ZDF Televizyonu için çektiği Karanlık Şehir (Dunkelstadt) dizisi Berlin Film Festivali'nde yer alacak. Aslı Özge'nin Belçika'da çektiği proje, 45’er dakikalık 6 bölümden oluşan mini dizi olacak.

    Karanlık Şehir, İlk gösterimini 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek 70. Berlin Film Festivali'nin Berlinale Series Market bölümünde yapacak. Geçtiğimiz yıllarda Berlinale Series Days olarak düzenlenen bölüm, 2020 itibarıyla Berlinale Series Market olarak düzenleniyor. 24-26 Şubat tarihleri arasında Zoo Palast Sineması’nda yapılacak etkinlikte, komitenin seçtiği farklı türlerde 30 dizi gösterilecek ve çeşitli konferanslar düzenlenecek. 

    Almanya ve Belçika ortak yapımı olan ve bir kadın dedektifin hikayesinin anlatıldığı, kara film türüne yakın bir atmosfer barındıran proje Anvers’te çekildi. Projenin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen üstlenirken, başrollerinde Almanya’nın tanınmış oyuncularından Alina Levshin, Raunand Taleb, Artjom Gilz, Florian Stetter, Idil üner, Bernhard Schütz, Maximillian Mundt, Jana McKinnon yer alıyor. 24. Şubat saat 15.30’da Zoo Palast Sineması’nda dizinin ilk iki bölümü izlenecek ve daha sonra ZDF'nin platformlarında gösterimi devam edecek.

    İlk filmi Köprüdekiler ile İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödülleri alan Özge’nin Hayatboyuve Ansızın filmleri de dünya galalarını Berlin Film Festivali’nde yapmıştı. Aslı Özge’nin Cannes Film Festivali’nin Cinefondasyon Atölye Bölümü’ne seçilen, Nadir Öperli ile birlikte yol aldığı, Almanya, Fransa ve Belçika ortak yapımı olan yeni filmi Kara Kutu ise bu yıl Berlin'de çekilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top