Hesabım
    Rinko Kikuchi ve Ken Watanabe, Michael Mann Dizisi Tokyo Vice'ta Yer Alacak!

    İki ünlü yıldız başrolleri üstlenecek..

    Jake Adelstein'ın bir kitabına dayanan 10 bölümlük diziye Rinko Kikuchi de katıldı. Michael Mann'in yöneteceği dizide Ansel Elgort, Ken WatanabeOdessa Young ve Ella Rumpf da rol alıyor. Japon aktris Rinko Kikuchi, geçtiğimiz günlerde Tokyo'da çekime başlayan HBO Max dizisi Tokyo Vice için anlaşmayı imzaladı ve yakın zamanda sete katılacak.

    Alejandro Gonzalez Inarritu'nun 2006 yılında çektiği Oscar adayı filmi Babel'de sağır bir liseli kızı oynayarak 50 yıl aradan sonra Oscar'a aday gösterilen ilk Japon aktris olan Kikuchi, Ansel Elgort'un canlandırdığı muhabir Jake Adelstein'ın iş arkadaşını oynayacak. 10 bölümlük dizi, Japonya'nın en büyük gazetesinde çalışan ilk yabancı gazeteci olan Adelstein'ın kitabına dayanıyor.

    Yönetmen Michael Mann'in, yapımcı John Lesher'in İngilizce konusundaki endişelerine rağmen Kikuchi'nin rolü oynaması konusunda ısrarcı olduğu ifade edildi. Bir gazeteci olarak çalışan ve iki dili de akıcı konuşabilen bir oyuncu olan Mari Yamamoto rol için daha önce düşünülen isim olmuş. Tokyo Vice, An American Reporter on the Police Beat adlı kitabın bir uyarlaması olacak. İlk olarak 2009'da yayınlanan kitap, birden çok dile çevrildi ama henüz Japonya'da yayınlanmadı.

    Adelstein, ünlü bir yakuza patronu olan, bir hastanede karaciğer nakli ameliyatı geçiren Tadamasa Goto hakkında yazdı ve öykünün yayınlanması durumunda gangsterlerin bazılarının onu öldürmekle tehdit ettiğini iddia etti. Bir Japon yapım şirketi AOI Pro'nun Tokyo'da dizi üzerinde çalışması planlandı, ancak Goto'nun serinin içine dahil edilmesiyle ilgili endişeleri sebebiyle projeden çekildi. Goto, yeraltı dünyasından emekli olduğunu iddia ediyor ama ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanan bir yakuza listesinde yer alıyor.

    Ken Watanabe, Tokyo polisinden bir dedektif ve Adelstein'ın akıl hocası olan Hiroto Katagiri'yi canlandıracak, Odessa Young ve Ella Rumpf ise sosyete kulübündeki hostesleri canlandıracak. 2013 yılında duyurulmuş ama proje aşamasında kalmış bir film uyarlamasında da yapımcı olan Lesher, serinin sadece kaynak malzemeye dayalı olarak üretileceğini söyledi. Lesher ayrıca, “Jake'in kitabından önemli ölçüde ayrılan kurgusal bir hikayeyi anlatmak için çok fazla yaratıcı görüş aldık, bu da bize ilham kaynağı oldu. Birçok karakter arasında geçen çeşitli hikayeleri araştırdık ve proje son halini aldı" dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top