Hesabım
    Bol Ödüllü ‘Chernobyl’ın Senaristinden ‘The Last of Us’ Geliyor!

    HBO, başarılı ekiple yeni diziye başladı..

    HBO, çok satılan ve sevilen Playstation oyunu “The Last of Us”ın bir TV uyarlaması üzerinde çalıştığını duyurdu. “Chernobyl” yaratıcısı Craig Mazin, oyunun yazarı ve yaratıcı direktörü Neil Druckmann ile birlikte potansiyel dizileri yazmak ve yönetmek için projenin başına geçti.

    Carolyn Strauss aynı zamanda oyun geliştirme stüdyosu Naughty Dog'un başkanı olan Evan Wells ile birlikte yapımcılık görevini üstlenecek. Proje, Sony Pictures Television  ve PlayStation Productions ile birlikte ortak yapım olacak. Bu, PlayStation Productions'ın ilk televizyon dizisi anlamına geliyor. Mazin, “Neil Druckmann, video oyunu ortamında çalışan en iyi hikaye anlatıcısı ve 'The Last of Us' onun magnum opusudur. Bu nefes kesici sanat eserini uyarlama şansı elde etmek yıllardır benim hayalimdi ve Neil'le beraber çalışacağım için onur duyuyorum.”dedi.

    Naughty Dog tarafından geliştirilen “The Last of Us”, modern uygarlığın yok edilmesinin yirmi yıl sonrasında yaşanıyor. Hayatta kalmayı başaran Joel, 14 yaşında bir kız olan Ellie'yi baskıcı karantina bölgesinden kaçırmak için kiralanır. Küçük bir iş olarak başlayan olay, her ikisinini de ABD'ye geçmek ve hayatta kalmak için birbirine bağımlı olması gerektiğinden, acımasız, kalp kırıcı bir yolculuğa dönüşür. HBO serisi, Druckmann tarafından yazılan orijinal oyunun hikayesine ve mayıs ayında çıkacak olan “The Last of Us Part II” ye dayanacak.

    Dizi, Mazin’in 1986 yılında yaşanan Sovyet nükleer felaketini anlattığı, çok eleştirilen ve alkışlanan sınırlı dizisi “Chernobyl”den sonraki ilk TV projesi olacak. “The Last of Us” ilk olarak 2013 yılında endüstri eleştirmenleri ve oyunseverlerin övgüleri eşliğinde piyasaya sürüldü. Geçen yıl, oyunun sayısız ödülün yanı sıra toplam 20 milyondan fazla satış rakamı elde ettiği bildirildi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top