Hesabım
    Frankie Shaw, Judy Blume Romanı ‘Wifey’i HBO İçin Uyarlayacak

    SMILF'in yaratıcısı Frankie Shaw'un yeni projesi belli oldu

    Claire Folger/SHOWTIME

    Frankie Shaw, HBO'da Judy Blume romanı “Wifey”nin mini dizi uyarlamasını geliştirmeye hazırlanıyor. “Wifey”, 1970'lerin varoluşsal atmosferinin kendisini zengin cinsel fantezilerini gerçeğe dönüştürmeye zorlayan ve banliyö hayatı süren ev hanımı Sandy Pressman'ın hayatını değiştiren bir dönemi anlatıyor.

    Shaw, Jean-Collins ve Mimi Friedman'ın birlikte yazacağı, yönetici yapımcılığını üztleneceği dizinin ilk bölümünü de yine bu isimlerden biri yönetecek. Judy Blume, David Levine, Joy Gorman Wettels ve Anonymous Content'den Steve Golin ile birlikte yapımcılık görevini üstlenecek ve bu isimler arasında baş yapımcı olacak. Shaw’ın Our Lady Productions şirketinden Jasmine Daghighian, ortak yapımcı olacak. Bu haber, Blume’un romanlarından ikisinin daha televizyona uyarlanacağının duyurulmasında iki hafta sonra geldi. Daha önce, Liz Tigelaar, Hulu için Blume’un “Summer Sisters” adlı romanına dayanan bir mini dizi geliştirdiğini açıklamıştı.

    Kısa süre önce Lionsgate için Blume’un klasik kitabı “Are You There God? It’s Me, Margaret”ın, “The Edge of Seventeen”in yönetmeni Kelly Fremon Craig tarafından uyarlanacağı da açıklanmıştı. Blume’nun romanları toplu olarak 85 milyondan fazla sattı ve 32 dile çevrildi. Collins ve Friedman’ın geçmiş projeleri arasında “In Living Colour”, “Will and Grace”, “Big Love” ve “Drop Dead Diva” gibi diziler yer alıyor. Ayrıca eleştirmenlerce beğenilen HBO serisi “Getting On” üzerinde de çalıştılar.

    “Wifey”, yarattığı, rol aldığı, showrunner olarak hizmet verdiği ve yönettiği Showtime dizisi “SMILF”in geçen yılki görevi kötüye kullanma iddiaları nedeniyle iptal edilmesinden sonra Shaw için duyurulan ilk televizyon projesi anlamına geliyor. Shaw’un ABC Studios'la olan genel anlaşması o sırada askıya alındı, ancak kaynaklara göre, stüdyo tarafından yapılan dahili bir soruşturma onu temize çıkardı. Ayrıca, Steven Soderbergh'in yapımcısı olduğu “Ultraluminous” filmi Shaw'un ilk yöneteceği film olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top