Hesabım
    Oscar Ödüllü Gustavo Santaolalla, The Last of Us'ın Dizisinin de Bestelerini Yapacak

    Ünlü besteci Brokeback Mountain ve Babel ile iki Oscar kazanmıştı.

    Çok sevilen ve çok satan hayatta kalma temalı aksiyon oyunu The Last of Us hayranlarının heyecanlanmak için birçok nedeni var. Yeni oyun bir ihtimal bu mayıs ayında piyasaya sürülecek ve HBO, Chernobyl'in yaratıcısı Craig Mazin önderliğinde, The Last of Us oyununun yaratıcı yönetmeni Neil Druckmann'ın orijinal hikayesine dayanan bir dizi üretimine başladı.

    Şimdi hayranların heyecanlanmak için bir nedeni daha var, çünkü The Last of Us'a unutulmaz müzikler yapan besteci Gustavo Santaolalla, HBO serisi için de beste yapacak ve The Last of Us evrenine geri dönmüş olacak. Druckmann, Twitter hesabından haberi paylaştı ve Santaolalla'nın televizyona adapte olurken franchise üzerinde çalışmaya devam edeceğini "heyecan verici" olarak nitelendirdi.

    Hikayeye göre, salgın insanlığın çoğunu yok eder ve enfekte olanları akılsız kör canavarlara dönüştürür. Joel adlı bir kaçakçı, enfeksiyona karşı bağışıklık gösteren genç bir kadın olan Ellie üzerinden bir tedavi geliştirmek umuduyla onu bir direniş grubunun yönettiği hastaneye götürmek için eşlik etmekle görevlendirilir. Saldırgan çeteler ve canavarlardan oluşan zorlu bir yolculuk onları beklemektedir.

    Bir video oyununda şimdiye kadar anlatılan en dramatik ve güçlü hikayelerden birine sahip olan The Last of Us, bu anlamda Santaollalla melodileri için harika bir uyum göstermektedir. Ünlü bestecinin dramadaki başarısını sinema üzerinden deneyimlemiştik. Kendisi, yaptığı bestelerden iki tanesiyle Oscar Ödülü de kazandı. Bunlardan biri 2005 yapımı Ang Lee filmi The Brokeback Mountain, diğeri ise hemen bir sene sonra yine ödüle uzandığı 2006 yapımı Alejandro Gonzalez Inarritu filmi Babel

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top