Hesabım
    "Ya İstiklal Ya Ölüm" 16 Mart'ta Başlıyor!

    TRT'nin tarihi dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm, yarın izleyicileriyle buluşacak.

    İzleyicilerini Kurtuluş Savaşı dönemine götürecek ve milli duyguları yeniden yaşatacak olan "Ya İstiklal Ya Ölüm" yayın hayatına 16 Mart Pazartesi akşamı başlıyor. Funda Çetin'in yönetmenliğini üstlendiği Ya İstiklal Ya Ölüm, TRT ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor.

    Merakla beklenen dizi Ya İstiklal Ya Ölüm, İtilaf Devletlerinin İstanbul’u işgal etmesi sonucu Meclis-i Mebûsan’ın dağılması ile Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğindeki Kuvayi Milliye hareketi ve sonrasında meclisin tam bağımsız olarak Ankara’da açılması arasında yaşananları konu ediyor. Dizide, istanbul’un işgal edilip, Meclis-i Mebûsan’ın dağıtılmasının ardından mebusların vatan aşkı ile karşılarına çıkan tüm engellere rağmen Ankara’ya uğraşmaya çalışması, Mustafa Kemal Paşa’nın yeni ve tam bağımsız bir meclisin açılması için verdiği mücadele ve işgaller karşısında milli iradenin gücü konu ediliyor.

    Ya İstiklal Ya Ölüm'de Türkiye Cumhuriye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü Aşk-ı Memnu, Yedi Güzel Adam, Sevda Kuşun Kanadında, Kurt Kanunu gibi yapımların başarılı oyuncusu İlker Kızmaz canlandırıyor. Son olarak Netflix yapımı Rise of Empires: Ottoman'da izlediğimiz Birkan Sokullu, Topkapılı Cambaz'a hayat verirken, Dolunay Soysert Milli Mücadelenin en güçlü kadınlarından Halide Edip Adıvar'ı; Osman Sonant, Ali Fuat Paşa'yı, Mehmet Özgür, Mehmet Akif Ersoy'u; Rıza Kocaoğlu, İhsan Pere'yi canlandırıyor. Ayrıca oyuncu kadrosunda Serkan Keskin, Hilmicem İntepe, Ushan Çakır, Umut Karadağ, Melis SezenAltan Erkekli gibi önemli isimler bulunuyor.

    Kuvayi Milliye hareketini tarihi gerçeklikleriyle anlatacak olan Ya İstiklal Ya Ölüm, yarından itibaren izleyicileriyle buluşuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top