Hesabım
    Fox, Reklam Destekli Streaming Platformu Tubi'yi Satın Aldı

    Anlaşma, nakit 440 milyon dolara tamamlandı

    Fox, reklam destekli streaming platformu Tubi'yi 440 milyon dolarlık nakit anlaşmasıyla satın aldı. Tubi, kurucu ve CEO Farhad Massoudi'nin ayrı bir şirketi olarak klisansına devam edecek. Anlaşmanın haziran ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Tubi çok çeşitli ücretsiz diziler ve filmler sunuyordu ve reklam gelirlerinden kazancını sağlıyordu.

    Şu anda Tubi'nin ana sayfasına giderseniz, platformun en popüler seçimleri arasında “The Last Samurai”, “Daddy Day Care” ve Gordon Ramsay’ın “Hell's Kitchen” filmlerini görebiliriz. San Francisco merkezli Tubi, Fox’un içeriği için bir açılış noktası olacak ve yeni şovların reklamını yapması için geniş bir kitleye ulaşacak. Fox, yerel haberlerini ve spor etkinliklerini de ekleyecek ve Tubi’nin içeriğini genişletmek için de adımlar atacak.

    Aralık ayında Tubi, aylık 25 milyon aktif izleyiciye ulaştığını söylemişti. Fox CEO'su Lachlan Murdoch, "Tubi, doğrudan tüketiciye ulaşacak ve yeteneklerimizi sergileyip, reklam ortaklarına daha fazla fırsat sunacak. Daha da önemlisi, Tubi, Fox’un mevcut ağlarının gücüyle de birleşince, geniş kitlelere ulaşacak önemli bir platform olacak." dedi. 

    CEO Massoudi, “Fox Corporation’ın reklamverenler ve dağıtım ortaklarıyla ilişkileri, şirketin dizi, film, haber ve spor programcılığındaki hakimiyeti ile birleştiğinde Tubi'nin büyümesini ve reklam destekli yüksek akışlı yayın pazarında kendini farklılaştırmasını sağlayacak. Ekibin Tubi'de başardıklarıyla gurur duyuyorum ve bu kadar hızlı hareket eden, girişimci bir şirkete katılmaktan daha heyecanlı olamazdık. Tubi'nin pazardaki lider konumunu hızlandırmak ve Fox'a yeni yetkinlikler getirmek için onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top