Hesabım
    Emmy Ödül Takviminde Değişikliğe Gidildi

    Coronavirüs nedeniyle, başvuru ve oylama tarihleri değiştirildi..

    Bir süredir etkisini sürdüren Coronavirüs pandemisi, TV prodüksiyonlarını durma noktasına getirdi ve hemen her yapım üretime ara verdi. Hatta bazı diziler devam eden sezonlarını bile tamamlayamayacak noktaya geldiler. Hal böyle olunca, yaklaşmakta olan kampanya planları da düşünülerek, Primetime Emmy Ödülleri sezon takvimi Televizyon Akademisi tarafından bazı değişikliklere ve ötelemelere uğradı.

    Yeni program, teslim tarihlerini yaklaşık 1-3 hafta ileri atıyor ve oylama sürelerini kısaltıyor. Son başvuru tarihi 11 Mayıs'tan, 5 Haziran'a taşındı. İlk tur oylamaları ise, 15-29 Haziran tarihleri yerine​​  2-13 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Adaylıklar da 14 Temmuz yerine 28 Temmuz'da açıklanacak. Son oylama turu ise başlangıçta planlanan 17-31 Ağustos yerine 21-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Akademi, hala 20 Eylül'de yapılması planlanan Primetime Emmy Ödül Töreni'nde ve 12-13 Eylül için planlanan Yaratıcı Sanatlar Emmy Töreni'nde herhangi bir değişiklik yapmadı.

    Bu yılki Emmy'ler için, bir dizinin prömiyerinin yapılması gereken tarih yine son olarak 31 Mayıs olarak kaldı ama Akademi biraz esneklik kattı. Seriler için, 31 Mayıs son tarihinden sonra çıkış yapan bölümlerin, bu yıl dikkate alınmak üzere 30 Haziran'a kadar yayınlanabileceği duyuruldu. Mini dizi kategorisinde, bir şovun 31 Mayıs'a kadar prömiyeri yapılmalı ve sınırlı bölümlerin bu yıl seçilebilmesi için tüm bölümlerin 30 Haziran'a kadar yayınlanması gerekiyor. Herhangi bir bölüm, 30 Haziran'dan sonra piyasaya sürülürse, mini dizi gelecek yılki Emmy'ler için değerlendirilecek.

    Takvimdeki değişiklikler, oylama dönemlerini birinci aşamada beş gün ve ikinci aşamada dört gün kısaltmış oluyor. Herkesin umudu yaz aylarının ortasına Coronavirüs pandemisinin en azından kontrol altına alınmış olması. Süreç uzarsa, sadece Emmy'ler değil, bütün sektör birçok adımı daha geç atmak zorunda kalacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top