Hesabım
    Disney Plus, 5. Ayında 50 Milyon Abone Sayısını Geçti

    Disney, kanalın abone sayılarından memnun..

    Herkes, Disney Plus'ın hit bir platforma dönüşeceğini iyi biliyordu ama kısa sürede 50 milyon abone sayısına ulaşmasını da kimse beklemiyordu. Klasik filmler ve modern gişe rekorları kıran yapımlardan bir arşive sahipseniz ve dünyanın en başarılı stüdyolarından birinin hizmetini cazip bir fiyatla insanlara sunuyorsanız, elbette karşılığını alacaksınız. Kasım 2019'da başlayan Disney +, Nisan 2020'de 50 milyon abone sayısını geçerek önemli bir başarı elde etti.

    Disney'e göre, yayın hizmetinin lansmanı, bu sayıyla son zamanlarda inanılmaz bir dönüm noktasına ulaştı ve bu durum, şirketin 27 milyon aboneyi duyurduğu üç aylık bilançodan sadece birkaç hafta sonrasında gelmiş oldu. Büyüme, platformun dünya çapında genişlemesinden ve COVID-19 sonrası yaşanan trafik artışından da kaynaklanıyor. Disney Plus, Batı Avrupa genelinde, Japonya ve tüm Latin Amerika'da bu yıl ilerlemeye devam etti.

    Son zamanlarda, platform İngiltere, İrlanda, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya ve İsviçre'de de piyasaya sürüldü. Ancak belki de en etkileyici çıkış, Disney Plus'ın geçen hafta kullanılabilirliğine başladığı ve zaten hizmetin ücretli abonelerinin 8 milyonunu oluşturduğu Hindistan'da gerçekleşti. Bu rakamlar başlangıç için iyi ama Disney Plus hala Netflix'in şu andaki abone sayısının üçte birinden (Tahmini 165 milyon) az görünüyor. Elbette, Netflix'in dünya çapında inşa edilmesi ve bu abone sayısına ulaşması için yıllar geçti. Disney belki de bu rakamlara 1-2 sene içerisinde ulaşacak.

    Disney'in elinde, klasikleşmiş eserler, şu an pandemi sebebiyle evde olan çocukları ilgilendiren kaliteli içerikler ve fantastik evrenlerin bazılarının yeni hikayeleri bulunuyor. Bu büyük avantajların yanına orijinal içerikler konusunda da iyi iş çıkarırlarsa, Disney, bu alanda da zirveye ulaşmayı başarabilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top