Hesabım
    Thor ve X-Men: First Class’ın Yazarında ‘Myst’ Uyarlaması Geliyor

    Video oyunu uyarlamalarına bir yenisi daha ekleniyor..

    Popüler video oyunu Myst'e dayanan bir televizyon dizisi, Thor ve X-Men: First Class'ın yazarı Ashley Edward Miller'ın kaleminden geliyor. Village Roadshow'un üreteceği dizide Miller, pilot bölümü yazıp, showrunner olarak hizmet verecek. İlk kez 1993'te piyasaya sürülen Myst, Anna adlı bir kadın ve parlak zekaya sahip torunu Atrus'un maceralarına odaklanıyordu. Zengin bir anlatıya sahip olan oyun, birinci sınıf bir grafik anlatı oyunu olarak nitelendiriliyor. 

    Anna, New Mexico çölünün derinliklerindeki bir mağarada "D'ni" medeniyetini keşfeder. D'ni'nin diğer dünyalarla bağlantı kurabilen benzersiz bir kitap yazma yeteneği vardır ve dünyayı şekillendiren bir dizi olayı tetikler. Bu keşifle ortaya çıkan yetenekler, Myst evreninin devamı için de katalizör görevi görür ve birçok yapıma da referans olur.

    Oyun, Rand ve Robyn Miller kardeşler ve onların şirketi Cyan tarafından yaratıldı. Village Roadshow, geçtiğimiz yıldan beri proje üzerinde çalışıyordu ve Hulu için bir live-action serisi için görüşmeler yapıldı. Myst, 2002 yılına kadar tüm zamanların en çok satan PC oyunuydu ve dünya çapında 15 milyondan fazla sattı. Village Roadshow, Myst'in hem iddialı filmler, hem de farklı televizyon şovlarını kapsayacak çok platformlu bir evreni desteklemek için yeterli mitolojiye sahip olduğuna inanıyor.

    Senaryo yazarı Ashley Edward Miller'ın diğer projeleri arasında Terminator: The Sarah Connor ChroniclesBlack Sails ve Lore gibi yapımlar bulunuyor. Ayrıca; Dwayne Johnson için Big Trouble in Little China'nın yeni bir versiyonunu yazıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top