Hesabım
    BBC'den "Peter Sellers" Belgeseli Geliyor!

    ‘A State of Comic Ecstasy’ adlı belgeselin arkasında iddialı bir ekip var..

    Efsanevi komedyen Peter Sellers, derin bir bakış açısıyla BBC'nin konuğu olacak. Proje, daha önce “Trump’s First 100 Days" ve “The Rise and Fall of Tony Blair”i çeken ünlü yapım şirketi Brook Lapping'den geliyor. BBC Arts tarafından sipariş edilen 75 dakikalık belgesel “Peter Sellers: A State Of Comic Ecstasy” unvanını taşıyor ve komedyenin yeteneğini, kişisel hayatının çok sayıda evlilikten, kronik sağlık sorunlarına kadar olan sonsuz karmaşıklıklarını ortaya döküyor.

    1925'te vaudeville eğlence dünyasında doğan Sellers, biçimlendirici yıllarını sahne arkasında ebeveynlerinin gezici müzik salonunun ve revü grubunun bir parçası olarak geçirdi. Yapım, dünyadaki meteorik yükselişini ve küresel bir süperstar oluşunu irdeliyor.  BBC Radyo komedi dizisi “The Goon Show”dan başlayıp, birçok film rolüyle dünya çapında bir izleyiciye ve elbette “The Pink Panther” serisinde Başmüfettiş Clouseau'yu canlandırarak büyük bir üne kavuştuğu günlere ait yolculuğunu da anlatıyor.

    Sellers'ın en önemli filmleri arasında Stanley Kubrick’in “Lolita” ve “Dr. Strangelove'ı,“What’s New, Pussycat?”, “Casino Royale”, “The Party” ve “Being There” bulunuyor. Brook Lapping Genel Müdürü Greg Sanderson yapımla ilgili şunları söyledi: “Ölümünden kırk yıl sonra, filmimiz Peter Sellers'ın kendisi dışında nasıl herhangi bir rol oynayabileceğini ortaya koyuyor. Gerçek Peter Sellers'a bu kadar çok yeni anlayış getirebildiğimiz için çok mutluyuz.” dedi. Brook Lapping’in üst düzey belgeseller ve biyografi filmleri arasında; BBC Two’nun “Evita: The Making of a Superstar” ve ITV’nin “Lord Lucan: My Husband, The Truth” da yer alıyor. 

    “Peter Sellers: A State Of Comic Ecstasy”, BBC Arts'ın yazı işleri müdürü Mark Bell tarafından görevlendirildi. Zinc Media'da, Brook Lapping adına Sanderson tarafından icra edildi. John O’Rourke yapımcı-yönetmen olacak. BBC Sanat Direktörü Mark Bell “Peter Sellers, bir oyuncu olarak film ve komedi üzerinde derin bir etkiye sahip ama aynı zamanda merhametli bir kişilik. Bu derinlemesine bakış, hayatı ve yaşadıkları hakkında birçok açıklayıcı bilgi sunuyor ve umarım gizli başka karakterler için ilgi çekici bir sadım olacaktır.”

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top