Hesabım
    Netflix, Coronavirüs Salgını Boyunca 15.8 Milyon Takipçi Kazandı

    Netflix, coronavirüs nedeniyle popülerliğini daha da artırdı.

    Dev online streaming platformu Netflix coronavirüs salgını boyunca yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam eden yayıncılardan biri olarak konumlandı. Bu durum Mart ayının başından bugüne, salgın boyunca platformun üye sayısını katlayarak yoluna devam etmesini sağladı. Açıklananlara göre tam 15.8 milyon üye, Netflix ailesine katıldı.

    Netflix'in CEO'su Reed Hasting, platformun coronavirüs salgını boyunca üye sayısındaki 15.8 milyonluk artışı konusunda şu sözleri sarf etti: "20 yıllık geçmişimizde daha belirsiz ya da tedirgin edici bir gelecek görmemiştik. Coronavirüs dünyanın her köşesine ulaştı ve yaygın bir tedavinin ya da aşının olmadığı şu zamanda ne zaman bu korkunç krizin sona ereceğini kimse bilmiyor. Belirgin olan şey can kaybının yaşandığo ve milyonlarca insanın işini kaybettiği sırasında insan maliyetinin artması." Hasting, coronavirüs ile birlikte izlenme sayılarında büyük artış olduğunu ve üye sayılarının arttığını ekledi. Ancak salgın yavaşlayıp insanlar işlerine geri dönmeye başladığında üye sayısındaki artışın yavaşlayacağı tahmin ediliyor.

    Disney+ da aynı şekilde üye sayısında devasa bir artışa tanıklık etmişti. 5 ayda 50 milyonun üzerinde abone elde ederek rekor kırmıştı. Bu Disney, film ve dizi arşivindeki klasikleşmiş yapımları platforma eklemeye devam ederken, Netflix de ödüllü filmleri, sinema tarihinde yer edinen yapımları platformunda izlemeye açıyor. Son olarak Netflix, Melissa McCarthy başrollü dram filminin haklarını 20 milyon dolara satın almıştı. Millie Bobby Brown ve Henry Cavill başrollü Enola Holmes filminin ise gösterime Netflix aracılığıyla gireceği açıklandı. Eğer coronavirüs salgını birkaç ay daha devam ederse, en azından yıl sonuna kadar vizyona girecek olan düşük ve orta bütçeli filmler izleyicileriyle buluşmak için Netflix ya da Disney+ gibi online streaming platformlarını tercih edebilir. Yüksek bütçeli filmler ise sinemaların açılmasını beklemeye devam edecektir. Ancak insanların salgın nedeniyle kalabalık ortamlara girmek istememesi, filmlerin her türlü durumda zarar etmesine neden olacaktır. Bunun için sinemalar şimdiden çözüm üretmeye çalışıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top