Hesabım
    Tony Gilroy, "Cassian Andor" Serisinin Showrunner'ı Oldu!

    Oscar adayı senarist, yeni Star Wars serisinin başına geçti..

    Disney Plus, Diego Luna’nın 2016 yapımı Rogue One'da canlandırığı karakter olan Cassian Andor'un öncesini anlatan isimsiz dizinin çalışmalarına devam ediyor. Luna'nın isyancıların pilotu ve takım lideri olarak rolünü tekrarlayacağı ilk doğrulananan haberlerden biriydi. Daha sonra, Stellan Skarsgård ve Kyle Soller'in de oyuncu kadrosuna dahil olduğu açıklanmıştı. Geçtiğimiz gün bu isimlere iki oyuncu daha eklendi ve Genevieve O’Reilly ile Denise Gough'un diziye eklendiğini duyuruldu.

    Tartışmasız olarak diziyle ilgili daha ilginç olan haber, Oscar adayı yazar ve yönetmen Tony Gilroy'un dizinin showrunner'ı olarak projenin başına geçmesi oldu. Michael Clayton filmiyle en iyi senaryo ve en iyi yönetmen dallarında Oscar adaylıkları alan Gilroy, Rogue One'ı Chris Weitz ile birlikte yazdı. Ayrıca, dizinin senaryo ekibinde şu isimler bulunuyor: Gilroy'un kardeşi Dan Gilroy (Nightcrawler, Velvet Buzzsaw) ve Beau Willimon (House of Cards). Dan Gilroy ayrıca Nightcrawler için en iyi senaryo dalında Oscar adaylığı kazanmıştı. Willimon ise Netflix için House of Cards'ı yarattı ve ilk dört sezonda showrunner olarak görev yaptı. Bir Star Wars projesi için şimdilik en iddalı senaryo ekibi dersek sanırım yanlış söylemiş olmayız.

    İşimsiz şov, aynı zamanda bir  “casus serisi” olarak da tanımlanıyor ve Rogue One olaylarından 5 yıl önce gerçekleşeceğini biliyoruz. Tabii daha sonra kime ne olacağını bilerek izleyeceğiz ve bu durum, bir anlamda Revenge of the Sith deneyimine benzeyecek. Disney Plus, The Mandalorian ve Clone Wars'ın başarılarından sonra Star Wars evreni için çalışmalarına devam ediyor. Bu dizi dışında, şimdilik havada kalan bir Obi-Wan Kenobi projesi ve kadın karakter odaklı bir başka seri için hazırlıklar devam ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top