Hesabım
    Fatih Akın, "Marlene Dietrich" Hakkında Mini Dizi Hazırlıyor!

    HBO için hazırlanacak dizide Diane Kruger başrolde olacak..

    Euronews Youtube

    Duvara Karşı, Temmuz'da, Soul KitchenParamparça gibi filmlerin ödüllü yönetmeni Fatih Akın, Görüntü Yönetmenleri Derneği'nin Youtube yayınına katıldı ve HBO için, efsane aktrislerden Marlene Dietrich hakkında 6 bölümlük bir mini dizi çektiğini açıkladı. Dizinin başrolünde, Fatih Akın'ın Paramparça filminde de yönetmenle çalışan ve bu performansıyla Cannes Film Festivali'nden ödülle ayrılan Diane Kruger yer alacak.

    Akın, yer aldığı söyleşide şu sözlere yer verdi: "HBO için 6 bölümlük 'Marlene Dietrich' dizisini çekeceğiz. Mini dizi olacak. Aslında 30'ların Hollywood'u benim dünyam değil, o yüzden başta korku ve endişem vardı ama Diane Kruger bana cesaret verdi. Diane 'Benim yönetmenim sensin. Ben Marlene Dietrich'i oynamak istiyorum, sen yaz, sen çek' dedi. Ablam ne diyorsun sen? falan dedim. Gerçi ben ondan büyüğüm. Sonra baktım filmimiz gişe yapıyor, ödüller alıyoruz, madem aramızda böyle bir alışveriş var, yine beraber çalışalım dedim. Senaryoyu 1 yıl boyunca dört kişi yazdık. Bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Farklı bir yaklaşımı var. Bir saatten sonra 6 bölüm çok para, ne yapacagız diye düşünmeye başladık. HBO ise 'Biz bunu tek yapacağız. Sen sanatı hallet, biz parayı hallederiz" dedi."

    Fatih Akın, son olarak The Golden Glove filmiyle karşımıza çıkmış ve şiddet temalı bir filme imza atmıştı. Akın ve Kruger'ın beraber çalıştıkları Paramparça filmi, önce Kruger'a Cannes Film Festivali'nden en iyi kadın oyuncu ödülü getirmiş, daha sonra da filme Altın Küre Ödülleri'nde en iyi yabancı film seçilme sevinci yaşatmıştı. Diane Kruger ise son olarak The Operative adlı filmliyle sinemalara uğradı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top