Hesabım
    Danimarka Yapımı Politik Drama "Borgen"in Hakları Netflix'e Geçti!

    Bütün bölümler Netflix'te yayınlanacak ve yeni bir sezon üretilecek..

    Politik dram “Borgen” sadece dördüncü sezon için değil, tüm sezonları ve haklarıyla Netflix'e geliyor. Dev platform, Danimarkalı yayıncı DR ile yaptığı anlaşmanın ardından, 2010-2013 yılları arasında yayınlanan üç sezonun tamamı ve ardından 2022'de yayınlanması beklenen dördüncü sezonuyla birlikte Netflix'e gelecek.

    Merkezi bir politikacının Danimarka'nın ilk kadın başbakanı olma yolculuğunu izleyen dizi, yaratıcı Adam Price'ın yanı sıra, başrol oyuncuları Sidse Babett Knudsen'i (Birgitte Nyborg) ve Birgitte Hjort Sørensen'i de (Katrine Fønsmark) yeniden bir araya getirecek. Dizi, BBC Four'da, ABD'de kablolu yayın yapan Link TV'de ve yine ABD'de yayın yapan İngiltere kanalı BBC'de yayınlanmıştı. 

    “Borgen” uluslararası alanda önemli başarı yakalayan İskandinav yapımlarının başını çekiyor ve Borgen sonrası bu ülkelere bir ilgi artışı oldu. Şovun yeni sezonunda Nyborg çalışanları ve medya, dışişleri bakanı olarak yeni rolünde onu yönlendirmekle görevlendirildi. Gösteri, aynı zamanda ülke çapında büyük bir televizyon kanalının haber direktörü olarak gazeteciliğe dönen eski basın sözcüsü Fønsmark'ın yolculuğunu da takip edecek.

    DR drama direktörü Christian Rank, “Borgen, ülkemize liderlik etmekten sorumlu insanların hikayesini anlatan politik ve kişisel bir drama. Netflix'le ortaklaşa çalıştığımız, 'Borgen' ve karakterlerini hayata geçirebildiğimiz için çok heyecanlıyız. Evreni tekrar ziyaret etmeyi dört gözle bekliyoruz ve karakterler uluslararası sonuçları olan sıcak bir siyasi konu hakkında güncel bir hikaye anlatacaklar.” dedi.

    Netflix'teki ortak yapımlar ve satın almalardan sorumlu Lina Brouneus ise; ”On yıl önce, ‘Borgen’ küresel televizyona bakışın yeniden tanımlanmasına yardımcı oldu ve harika hikayelerin her yerden gelebileceğini ve her yerde sevilebileceğini gösterdi. Dünya çapındaki bu fenomeni geri getirmek ve Borgen’in hayran lejyonuna bir kez daha şans tanımak için DR ve tüm yaratıcı ekiple ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top