Hesabım
    Sofia Coppola, İlk TV Dizisiyle Geliyor!

    Coppola, Edith Wharton’ın ‘Custom of the Country’ adlı eserini uyarlayacak

    Andrea Raffin / Shutterstock

    Sofia Coppola ilk TV projesi için çalışmalara başladı. Variety, Akademi Ödülü sahibi yönetmenin Apple için çekeceği dizinin Edith Wharton'ın klasikleşen romanı “Custom of the Country"nin bir uyarlaması olacağını duyurdu. Coppola, New York City toplumunda yükselmeye çalışan, Orta Batılı bir genç kadın olan Undine Spragg'ın hikayesini anlatan mini diziyi yazacak ve yönetecek.

    Roman ilk olarak 1913'te yayınlandı. Coppola, “Undine Spragg, benim edebiyatta en sevdiğim anti kahraman ve onu ilk kez ekrana getirmekten büyük heyecan duyuyorum” dedi. Dizi gelişimiyle ilgili haberler, Coppola'nın yönettiği ve Bill Murray'le Rashida Jones'un oynadığı “On the Rocks” adlı uzun metrajlı filmini yayınlayacak Apple'la ilişkisini derinleştirmesi anlamına geliyor. Film, A24 tarafından üretilecek. Apple ve A24, 2018 yılında bir film ortaklığı yapacaklarını duyurmuşlardı. Film, New York üzerinden bir maceraya atılan ve ünlü bir playboy olan babasıyla yeniden ilişki kuran genç bir anneyi takip ediyor.

    Coppola, TV dünyasında pek deneyimli değil. Daha önce Netflix tatil özel filmi “A Very Murray Christmas”ı yazıp yöneten Coppola, Christian Dior ve Gap gibi markaların reklamlarını da yönetmişti. Coppola, 2004 yılında “Lost in Translation” filmiyle en iyi orijinal senaryo dalında Akademi Ödülü kazandığı çalışmasıyla tanınıyor. Bill Murray ve Scarlett Johansson'un başrolleri paylaştığı film, Coppola'ya en iyi film ve en iyi yönetmen adaylıkları da getirmişti. 

    Sofia Coppola'nın diğer önemli filmleri arasında “Marie Antoinette”, “Somewhere”, “The Bling Ring”, “Virgin Suicide” ve “Beguiled” yer alıyor. "Custom on the Country"nin prömiyer tarihiyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top