Hesabım
    Apple, Ridley Scott’ın Yapım Şirketi Scott Free ile Anlaşma İmzaladı

    Scott Free ekibi, Apple için içerik üretecek

    THY

    Üretken yönetmen Ridley Scott ve sahibi olduğu Scott Free Productions, Apple'la ilk bakışta bir televizyon anlaşması imzaladı. Kaynaklara göre, şirketin imzası için rekabet oldukça yoğundu ve sonunda Apple mücadeleyi kazandı. Çok yıllı anlaşma kapsamında Scott Free, Apple TV Plus için Ridley Scott, David Zucker, Clayton Krueger ve Jordan Sheehan'ın bu projelerde baş yapımcı olarak hareket edeceği küresel TV projeleri geliştirecek.

    Scott'ın 1995 yılında kurduğu Scott Free, yıllar boyunca “Top Gun” ve “The Martian” gibi başarılı filmler ve TV dizileriyle sektöre damga vurdu. TV tarafında son başarılı yapımlar "Man in the High Castle" ve "The Terror" gibi dizilerdi. 25 yıllık tarihinde, 22 TV ödülü, 28 Altın Küre adaylığı ve 100'ün üzerinde Emmy adaylığı kazandı. Bir sonraki proje Disney için çekilen “The Last Duel” olacak. Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ve Ben Affleck'in rol aldığı dönem draması için planlanan prömiyer tarihi 25 Aralık olarak planlanmıştı. Üretim daha sonra pandemi nedeniyle durduruldu ve tarihle ilgili yeni bir bilgi paylaşılmadı. 

    Apple'ın ünlü “1984” reklamını yöneten Scott, TV yönetmenlik denemesini HBO Max dizisi “Wolves by Raves” ile yapmaya hazırlanıyor ve FX'in Don Winslow'un “Cartel” üçlemesinin uyarlamasında yürütücü yapımcı olarak görev yapacak. Apple bugüne kadar A24, Imagine Documentaries, Sesame Workshop ve Peanuts stüdyolarıyla anlaşma imzaladı.

    Apple'ın yeni oluşumu altındaki yaratıcıların listesi Alfonso Cuaron, Annie Weisman, Jason Katims, Julia Louis-Dreyfus, Justin Lin, Lee Eisenberg, Monica Beletsky, Oprah WinfreySharon Horgan ve Simon Kinberg gibi önemli isimlerden oluşuyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top