Hesabım
    Amazon, Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi'ni TV'ye Uyarlıyor

    Dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy'un olması düşünülüyor

    Dünya çapında tanınan, Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un en sevilen eserlerinden biri olan Masumiyet Müzesi, Amazon tarafından TV'ye uyarlanıyor. Prime Video'da yayınlanması beklenen dizi için çalışmaların başladığını dizi dünyasından paylaştığı özel haberlerle tanınan Ranini duyurdu.

    Edinilen bilgilere göre, proje iki yıldır gündemde ve sonunda nihayete eriyor. Projenin başında, daha önce Netflix adına çalışan ve global projelerle tanınan Erik Barmack ve OGM Pictures bulunuyor. Kitabın haklarını alan Barmack'ın başrol için düşündüğü ismin ise Çağatay Ulusoy olduğu dile getirildi. Tabii projenin detayları şimdilik net olarak belli değil. 

    2006 yılında Nobel Ödülü kazanan dünyaca ünlü yazarımız Orhan Pamuk'un uyarlanacak eseri olan Masumuyet Müzesi, 2008 yılında satışa sunuldu. Orhan Pamuk, bu eserini kızı Rüya’ya ithaf etti. Kitap on yıllık bir çalışmanın ürünü olarak tamamlandı. New York Times'a göre Masumiyet Müzesi, 2009 yılının en iyi kitapları arasında yer alıyor. 

    Orhan Pamuk, kitabın ardından, 2012 yılında kendi romanından esinlenerek romanla aynı adı taşıyan müzeyi hayata geçirdi. Müze, aynı zamanda İstanbul’da kurulan ilk şehir müzesi olarak da kayıtlara geçti. Müzede, kitaptaki hikaye gibi, İstanbul’da yaşanan, 1970’li yıllardan 2000’li yıllara kadar uzanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı objeler ve 1950’li yıllarından itibaren gündelik hayatımızda kullanılan birçok eşya sergileniyor. Romanın, 1975 yılında başlayan hikayesinde varlıklı bir ailenin oğlu olan Kemal’in uzak akrabası Fisun ile yaşadığı aşk anlatılmaktadır.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top