Hesabım
    Marvel Studios, Yakın Zamanda "Daredevil"ın Haklarını Geri Alacak!

    Daredevil, tam anlamıyla Marvel'ın kontrolünde olacak

    Çok geçmeden, Marvel Sinematik Evreni'nde çok tanıdık bir yüz görebiliriz. #SaveDaredevil Instagram hesabı kısa süre önce hayranlarına altı aydan kısa bir süre içinde, Matt Murdock / Daredevil'in haklarının resmi olarak Marvel Studios'un tam kontrolü altında olacağını hatırlatan bir yazı yayınladı.

    Bu açıklama ne anlama geliyor? Bu durum pekçok ihtimalin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir ama ilk olarak gerçekleşecek manevra, kör avukat ve ninja vigilante'nin Marvel Sinematik Evreni'nde bir yer edinmesi olacak. Netflix'te üç sezon süren dizi Daredevil, MCU'da hiç yer almadı. Marvel Television'ın bazı dizileri için bu sorunun cevabı hem evet hem hayır. Luke Cage, Agents of S.H.I.E.L.D.Jessica Jones gibi diziler birden fazla platforma dağılmış durumda ama hepsi yolun sonunda Marvel çatısı altında toplanacak.

    Daredevil'deki eylemin teknik olarak Iron Man'ın olduğu evrende son bulması gerekiyordu. Kaptan Amerika ve geri kalan karakterler 2012 yılında New York'ta gerçekleşen yabancı bir işgali püskürttüler ama başka platformlara dağılan karakterler bu olaylardan uzak durmak zorunda kaldı. Bu sebeple de Marvel, tüm bu farklı hakların kontrol edilmesi zor bir dağınıklığa sebebiyet verdiğini anladı. Sadece Agents of S.H.I.E.L.D. karakterleri ilk üç sezon boyunca MCU'nun filmleriyle anlatım bağlantısını sürdürmeyi başardı.

    Netflix şovlarına gelince, büyük evrene yapılan atıflar neredeyse birkaç diyalog ötesine geçemedi. Bunun sebebi büyük ölçüde Marvel Stüdyolarının ve Marvel Televizyonunun iki ayrı varlık olmasıydı. Bu durum, yavaş yavaş değişiyor ve artık Disney + diye bir oluşum var. Daredevil'in yeni serüvenini de yakın zamanda öğrenmiş olacağız.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top