Hesabım
    Netflix, Yaşanan Olayları Black Mirror Reklamına Dönüştürdü

    Netflix, dizinin 6. sezonunun gerçek dünyada yaşandığını söyledi

    İnsanlar, 2020'nin bir tür distopik kitap veya TV dizisine benzediğini söylüyorlar. Yıla Avustralya orman yangınlarının yıkıcı etkisiyle başlayıp, ara vermeden Koronavirüs pandemisine geçtik ve şimdi insanlar George Floyd'un öldürülmesini protesto etmek için Amerika'nın dört bir yanındaki sokaklarda eylem yapıyor.

    Her şey daha çok bir TV dizisinin senaryosu gibi görünse de, hepsi 2020'nin birer gerçeği. Netflix ise son olaylar ve kült dizi Black Mirror arasındaki benzerlikleri fark etti ve son zamanlarda gerçekte yaşananların şovun 6. sezonu olduğunu söyleyen akılda kalıcı reklamlar yayınladı. Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brook, distopya şovunun 6. sezonunun beklemede olduğunu söyleyerek tüm dünyadaki hayranlarını üzdü. Şu anda, toplumların dağılmasıyla ilgili hikayeler için insanların hazır olmadığını dile getirdi ve Black Mirror'la ilgili herhangi bir çalışma yapmadığını da ekledi. Brook, daha çok komedi senaryoları yazdığını ve bu konudaki beceresini test etmek istediğini de açıklamasına ekledi. Gösteriyi beklemeye alma kararına rağmen, internetteki insanlar diziye benzer olayları paylaşmaya özlemlrini dile getirmeye devam etti. Paylaşımlar, her yerde ayaklanan insanların olduğunu ve pandemiden dolayı görmezden gelinen başka olaylar olduğunu da anlatıyordu.   

    Son olayların ışığında, Netflix konsepti benimsemeye karar vermiş gibi görünüyor ve çok geçmeden bu paylaşımları bir reklama dönüştürdü. Madrid merkezli şirket Brother Ad, şov için zekice ama şaşırtıcı bir poster tasarladı ve posterde şu an gerçekleşen şeylerin sezon 6 olduğunu söyleyen bir yazıya yer verdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top