Hesabım
    Asimov'un Efsane Bilim Kurgu Serisinden Uyarlanan "Foundation"dan İlk Fragman!

    "Vakıf" serisinin Apple TV+ uyarlamasından fragman yayında..

    Bir sonraki favori bilim kurgu diziniz düşündüğünüzden daha erken geliyor olabilir. Isaac Asimov'un efsaneleşen ve her zaman çok satanlar arasında yer alan kitaplarına dayanan Apple TV + serisi Foundation (Vakıf), fragmanda görüldüğü gibi Dune ya da Game of Thrones ölçeğinde büyük bir bilim kurgu destanı sunacak gibi görünüyor.

    Yürütücü yapımcılığını David S. Goyer'in üstlendiği Foundation'ın sürpriz bir şekilde görücüye çıkan teaserı gelecek olan yapıma önemli bir bakış atmamızı sağlıyor. Resmi Apple TV+ sürümüne göre dizinin konusu şöyle; Galaktik İmparatorluğun çöküşünün ortasında, insanlığın kurtarılması ve medeniyeti yeniden inşa etmek için anıtsal yolculuklar yapan bir sürgün grubu dizinin odak noktası. Diznin kadrosu da bir hayli ilgi çekici. Hari Seldon olarak usta oyuncu Jared Harris, Brother Day rolünde başarılı oyuncu Lee Pace, Gaal olarak Lou Llobell, Salvor rolüyle Leah Harvey, Demerzel rolünde Laura Birn, Brother Dusk rolünde Terrence Mann ve Vrother Dawn rolünde Cassian Bilton yer alıyor. 

    Foundation'ı ekrana uyarlama girişimleri on yıllardır konuşuluyordu ve Roland Emmerich de dahil olmak üzere önemli yöneticiler projeye bir göz attı. Sonunda, Jonathan Nolan bir noktada Asimov’un roman serisini çevirmenin bir yolunu buldu. Televizyon artık bu ölçekte destansı hikaye anlatımı için kanıtlanmış bir araç olduğundan, bu proje için doğru zaman, tam da bu zaman. Şovdaki üretim mart ayında COVID-19 nedeniyle askıya alınsa da fragman bugün yayınlandı ve Apple, adeta rakip platformlara gözdağı verdi.

    Dizi için henüz bir prömiyer tarihi belirlenmedi ancak, serinin 2021'in sonundan önce tamamlanabileceği konusunda aşırı iyimser bir tablo var. O zamana kadar fragman ve çıkacak başka görsellerle heyecanı canlı tutmak yapılabilecek tek şey. Dizi, Apple için Skydance Television tarafından üretildi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top