Hesabım
    Coronavirüs Pandemisi, Televizyon Sektörünü Nasıl Etkiledi?

    WPP Akıllı Çözümler Platformu, televizyon sektöründe yaşananlar hakkında konuştu.

    Coronavirüs pandemisi her alanda iş sektöründe değişikliklere neden oldu. WPP Akıllı Çözümler Platformu da televizyon ve reklam sektöründeki pandemi etkilerini tartıştı. 26 Haziran'da gerçekleştirilen etkinlikte COVID-19 sonrası yeni normaller konusu tartışıldı.

    Hogarth Istanbul Genel Müdürü Tevfik Şems Naipoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen WPP Akıllı Çözümler Platformu etkinliğinde televizyon ve reklam sektörünün yeni normalleri hakkında konuşuldu. Konuşmalara göre, 2019'da sinemalara giden toplam izleyici 60 milyon iken, 2020'nin Mart ayında sinema salonları kapanana kadar 16 milyon izleyiciye ulaşılmıştı. Dizi ve reklam prodüksiyonları yeni normalleşme kurallarına göre süre olarak uzadı. 140 dakikalık bir dizi bölümünün çekim süresi 8-9 güne çıkarıldı. Yaklaşık 8 haftada çekilen filmler ise 11-12 haftaya kadar uzadı. Bu süreçte iş güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm masraflarda artış yaşanmaya başladı. Bu artış dizilerde %25 oranında görülüyor.

    Artık kalabalık ekiplerle ve oyuncularla sahneler çekilemeyeceği için tüm senaryoların yeniden revize edilmesi gerekti. Kademeli giriş önlemleri ve sette iş bölümü kuralları getirildi. Ayrıca mola ve yemek sürelerinin uzatılması gibi psikolojik baskıyı azaltıcı durumlar gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

    İlk serisi Nisan ayında gerçekleştirilen Akıllı Çözümler Platformu, tartışmaların yapıldığı bilgilendirici konuşmaları yapmaya ileride de devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top