Hesabım
    Netflix, ‘The Last Kingdom'a Beşinci Sezon Onayı Verdi

    Haber, oyuncuların katıldığı bir videoyla duyuruldu..

    The Last Kingdom”, Netflix tarafından beşinci sezon için yenilendi. Oyuncular, sosyal medya duyurusu için bir video hazırladı. Dördüncü sezon finali, pandeminin ortasında 26 Nisan'da yayınlanmıştı. Beşinci sezon, sezon 3 ve 4'te olduğu gibi 10 bölümden oluşacak.

    Dizi, Bernard Cornwell'in “The Saxon Stories” romanlarına dayanıyor. Dokuzuncu ve onuncu yüzyıl İngiltere'sinde Sakson doğumlu, Danimarkalı bir savaşçı olan Bebbanburg Uhtred'in (Alexander Dreymon) maceralarını takip ediyor. Uhtred, Wessex Kralı Alfred (David Dawson) ve ailesinin beklenmedik bir müttefiki haline gelir ve Vikingler ülkeyi tahrip ederken İngiltere'nin tüm krallıklarını bir hükümdar altında birleştirmeye çalışır. Dokuz ve onuncu kitaplara dayanan beşinci sezon Uhtred'in kaderinin sadece Bebbanburg'dan daha fazlası olduğunu fark ettiğini gösterdi. 

    Dördüncü sezonda ayrıca; Emily Cox, Ian Hart, Eliza Butterworth, Arnas Fedaravičius, Mark Rowley, Millie Brady, Timothy Innes, Eva Birthistle, Jeppe Beck Laursen, Toby Regbo, Finn Elliot, Ruby Hartley ve James Northcote rol aldı. Stephen Butchard diziyi yarattı ve Nigel Marchant, Gareth Neame ve Jessica Pope'la birlikte yapımcı olarak da görev yapıyor. Beşinci sezon Martha Hillier tarafından yazılıyor. Seri, Carnival Films tarafından üretildi ve NBCUniversal Global Distribution tarafından dağıtıldı.

    Dizi, Netflix'in ikinci sezonda ortak yapımcı olarak başlamasından önce bir BBC Two serisiydi. Platform, üçüncü sezon ve ötesinde ise tek yapımcı ve distribütör oldu. Nigel Marchant, “Tüm dünyada izleyicileri eğlendirmeye devam eden The Last Kingdom'la gerçekten gurur duyuyoruz. Geçen sezonda çok büyük bir yanıt aldık, bu yüzden Netflix'te beşinci sezon için geri getirmekten heyecan duyuyoruz. Böyle sadık bir hayran kitlesine takip etme şansı vermekten dolayı heyecan duyuyoruz." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top