Hesabım
    Showtime, Sanatçı ve Aktivist "Lena Horne" Hakkında Bir Dizi Hazırlıyor

    Alex Kurtzman, dizide yazar ve yapımcı olarak yer alacak

    Vanity Fair

    Showtime, eğlence dünyasının önemli sanatçılarından ve aktivist Lena Horne hakkında bir mini dizi geliştiriyor. Dizinin adı şu anda “Blackbird: Lena Horne ve America” olarak belirlendi ve Horne’un en sevdiği şiir olan "Thirteen Ways of Looking at a Blackbird"e gönderme anlamına da geliyor. Horne’nin torunu Jenny Lumet, dizinin ilk birkaç bölümünü Alex Kurtzman'la birlikte yazacak ve her ikisi de yönetici yapımcı olacak.

    Dizi, Horne'un 60 yıllık yaşamından kesitler sunacak. 16 yaşındayken Cotton Club'da dans ettiği yıllardan, II.Dünya Savaşı yıllarına ve elbette, MGM yıllarındaki yıldızlığına kadar uzanacak. Kariyerinin yanı sıra, sivil haklar hareketlerine ve Broadway'e dönüşüne de yer verilecek. Ayrıca, Paul Robeson, Count Basie, Duke Ellington, Joe Louis, Billie Holiday, Hattie McDaniel, Ava Gardner ve Orson Welles gibi isimlerle yaşadığı ilişkiler ve arkadaşlıklar da hikayede karşımıza çıkacak. Lumet, “Büyükannemin hikayesini ekrana getirmek çok kuşaklı bir çaba gerektiriyordu. Büyükanne hikayeleri, şimdi onları bana aktaran anneme geçti. Ben de hepsini kendi çocuklarıma aktarabilirim. Lena’nın hikayesi çok samimi ve aynı zamanda Amerika'nın hikayesi. Ülkenin en dürüst, en müzikal, en trajik ve en neşeli hikayesi. O benim hayatımın aşkıydı.” dedi.

    Horne, zamanında ünlü bir oyuncu, şarkıcı ve dansçıydı. “Sky in the Sky”, “Ziegfeld Follies”, “Stormy Weather” ve “The Wiz” gibi filmlerde rol aldı. Bir gece kulübü sanatçısı olarak çalışmasının yanı sıra, kariyeri boyunca dört Grammy Ödülü kazanan çok sayıda albüm çıkardı. Ayrıca kendi tekli Broadway gösterisi olan “Lena Horne: Layd and Her Music”de rol aldı. Horne, 2.Dünya Savaşı sırasında ünlü bir sivil haklar aktivistiydi.

    Bu proje Lumet ve Kurtzman için son iş birliği. İkili daha önce, “Star Trek: Picard”, “Star Trek: Discovery” ve “Star Trek: Short Treks” üzerinde birlikte çalıştılar ve şu anda “Star Trek: Strange New Worlds” ve “The Man Who fell to Earth” dizi uyarlamaları üzerinde çalışıyorlar. Lumet, aynı zamanda “Silence of the Lambs"  olaylarından sonraki yıllarda Clarice Starling'in yaşadıklarını anlatacak CBS drama dizisi “Clarice”in de ortak yaratıcılarından biri. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top