Hesabım
    Apple TV+'ın Politik Gerilimi ‘Tehran’, Prömiyer Tarihini Aldı

    Dizinin senaryosunu, Fauda'nın yaratıcı ekibi kaleme aldı

    Apple TV +, gizli bir Mossad ajanını konu alan "Tehran" dizisiyle gerilim türündeki ilk yapımlarından birini yayınlamaya hazırlanıyor. Yayın hizmetinde 25 Eylül'de prömiyeri yapılacak olan sekiz bölümlük dizi, ilk üç bölümle başlayacak ve ardından her cuma yeni bölümler eklenecek. Apple'ın resmi bir özetine göre, dizi, Tahran'da kendisini ve etrafındaki herkesi büyük bir tehlikeye atan, zorlu bir gizli görevde çalışan Mossad ajanı etrafında dönüyor.

    Dizinin oyuncu kadrosunda genç İsrailli oyuncu Niv Sultan (Flawless, She Has It, Temporarily Dead), Shaun Toub (Homeland, Crash), Navid Negahban (Homeland, Legion, Aladdin), Shervin Alenabi (Baghdad in My Shadow), Liraz Charhi (A Late Quartet) ve Menashe Noy (Big Bad Wolves, Gett: The Trial of Viviane Amsalem) yer alıyor. Apple, "Tehran"ın ortak yapımcılığını üstlenmek için Cineflix Rights ve İsrail ağı Kan 11 ile ortaklık kurdu. Dizi, Moshe Zonder, Dana Eden ve Maor Kohn tarafından yaratıldı ve Daniel Syrkin tarafından yönetildi. Omri Shenhar, Zonder'le birlikte yazar olarak hizmet vermekte. 

    “Tehran”, Apple TV +’ın epey zamandır kotardığı ilk aksiyon odaklı dizilerinden biri anlamına geliyor. Platformun "See" ve "Servant" gibi bazı yapımları aksiyon içeriyor olsa da, Apple TV + öncelikle "The Morning Show" ve "Defending Jacob" gibi ödül dostu drama şovlarına ve çeşitli komedilere odaklandı. Apple TV + geçtiğimiz günlerde Gal Gadot liderliğindeki “Hedy Lamarr”, Will Ferrell ve Paul Rudd liderliğindeki “The Shrink Next Door” ve Justin Timberlake liderliğindeki “Palmer” adlı uzun metrajlı film projeleri olduğunu duyurdu. Apple, Tom Hanks liderliğindeki "Greyhound" ve Martin Scorsese’nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’nun başrollerini paylaştığı "Killers of the Flower Moon" gibi yüksek profilli uzun metrajlı filmlere de yatırım yapmaya başladı.

    "Tehran", Zonder’in şimdiye kadarki en yüksek profilli projesi. Zonder daha önce Netflix’in İsrail-Filistin ihtilafına odaklanan "Fauda"nın ilk sezonunu ve "Sabena Hijacking: My Version" belgesel filmini yazdı. Yapım, Belçika Sabena Uçuş 571'in 1972'de terörist tarafından kaçırılması olayını anlatıyordu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top