Hesabım
    İngiliz Drama Kanalı BBC First, Digiturk'te Yayın Hayatına Başladı!

    BBC First, 12 Ağustos itibarıyla yayında!

    Digiturk,12 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Türkiye yayın hayatına başlayan İngiliz drama kanalı BBC First'le ortaklık kurduğunu abonelerine duyurdu ve BBC Studios'la var olan ortaklığın da genişlediğini açıkladı. Türkçe altyazılı olarak yayın yapacak olan kanal, BBC HD'nin yerini alacak. Platformda ayrıca, BBC Earth, BBC Entertainment, CBeebies ve BBC World News kanalları bulunuyor. 

    BBC First, ödüllü yeteneklerin elinden çıkan, hem kamera önü, hem de kamera arkasında en ünlü isimlerin yer aldığı, sürükleyici ve heyecan dolu içerikler vaat ediyor. Harika hikayeler, usta işi senaryolar ve muhteşem sinematografilerden oluşan yapımlar BBC First'le evlerinize konuk olacak. Bol ödüllü, özgün, yenilikçi ve eleştirmenlerce beğenilen İngiliz draması arayan izleyiciler için yeni kanal ideal bir yayın programı sunacak.

    Digiturk üyeleri yaklaşan ayrlarda, Emmy ve BAFTA ödüllü yazar Andrew Davies'in uyarladığı Jane Austen'ın romanı ‘Sanditon'ı ve Tom Hollander, Saskia Reeves ve Sofie Gråbøl gibi isimlerin başrollerde yer aldığı  esprili ve duygusal mini dizi ‘Us’ı izleyebilecekler. Ayrıca, Terry Pratchett ve Neil Gaiman'ın çok beğenilen romanından uyarlanan, Michael Sheen ve David Tennant'ın rol aldığı ‘Good Omens’i de izleme şansına sahip olacaklar. 

    Daha önce BBC HD aracılığıyla izlenen Death in Paradise, Father Brown ve Call the Midwife gibi yapımlar, yeni sezonlarıyla BBC First'te yayınlanmaya devam edecek. Dünyanın merakla takip ettiği içeriklerden olan ‘Doctor Who’ dizisinin 11.sezonunun tamamı da her hafta bir yeni bölüm eklenerek devam edecek.

    BBC Studios MENA Bölgesi Başkan Yardımcısı Natasha Hussain yaptığı açıklamada: “BBC Studios kanal portföyünün tamamına Türkiye'de yer verecek olan Digiturk ile ortaklığımızı daha da ileri götürmekten mutluluk duyuyoruz. BBC FIRST'in önümüzdeki birkaç ay içinde kanala gelecek harika dizileri var. beIN, BBC Studios'un MENA'da bulunan BBC Earth ve CBeebies ile önemli bir ortağıdır ve şimdi BBC First ile birlikte, küresel işbirliğimizin her geçen gün daha da güçlendiğini görmek büyük bir gurur." dedi.

    Digiturk Eğlence İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Esra Özaral ise konuyla ilgili: "Türkiye'nin lider dijital platformu olarak, BBC FIRST'ün platformumuza katılmasından mutluluk duyuyoruz. Mevcut yerli ve yabancı filmler, rekor kıran diziler ve kaliteli belgesel içeriklerle abonelerine geniş seçenekler sunan bir platform olarak BBC FIRST'ün başarılı ve popüler prodüksiyonlarına da ev sahipliği yapacağız. Üyelerimize kaliteli yapımlar sunmak bizim için çok önemlidir. Bu anlamda, BBC Studios kanal portföyünün tamamına ev sahipliği yapmamızı sağlayan BBC FIRST ile olan anlaşmamız da bizim için çok değerli." açıklamasında bulundu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top