Hesabım
    Lucifer, 6. Sezonda "Black Lives Matter" Hareketini Ele Alacak!

    Baş yapımcı Ildy Modrovich, ırksal adaletsizlik konusunun bir bölümde ele alınacağını açıkladı.

    Netflix'teki Lucifer, 6. sezonda Black Lives Matter hareketiyle, gerçek hayattaki bir sosyal sorunu işlemeyi planlıyor. Fantastik drama, şimdiye kadar başka bir dünyadan şeytanlar ve melekler hakkında hikayeler sundu ve mitolojik göndermeleri vardı ama 6. sezon, şovun ırksal adaletsizlik gibi gerçek dünyadaki bir sorunu ilk kez işlediği bir bölüme sahne olacak.

    Lucifer, Neil Gaiman'ın The Sandman serisinde ilk kez görünen DC Comics karakteri Lucifer Morningstar'a dayanıyor. O bir şeytan ve Netflix dizisinde Cehennem'i terk ederek, Los Angeles'ta yaşamaya başladı. LAPD'ye danışmanlık yapıyor ve bu nedenle, polisiye, doğaüstü drama ve çizgi roman türleri arasında bir birleşim oluşturuyor. Şovun yaratıcıları, Black Lives Matter'la mücadele etmek isteyen Lucifer hikayesiyle meseleye bir bakış atma isteğini bir "zorunluluk" olarak gördüklerini açıkladılar.

    Baş karakterinin bir iblis olduğu düşünüldüğünde, büyük ölçüde bir fantezi şovu olsa da, Lucifer 6. sezonda Black Lives Matter'a atıfta bulunacak. Özellikle, Lucifer, Black Lives Matter hareketinin odağında olan siyahi topluluğuna yönelik polis vahşetini ele alacak. Lucifer yönetici yapımcısı Ildy Modrovich, konuyla ilgili açıklamada şunları söyledi: "Yazarlar odasına geri döndüğümüzde, polis şovu olduğumuza ve polis departmanının sistemik sorunlarına hangi yollarla katkıda bulunduğumuza bakmaya başladık ve bu konuda konuşmak istediğimize karar verdik. Bu yüzden, aslında doğrudan bu meseleyi kapsayan bir hikaye yapıyoruz ve bu konuda çok heyecanlıyız." dedi.

    Lucifer gibi bir şovun, yalnızca Black Lives Matter hareketine atıfta bulunmakla kalmayıp aynı zamanda onu öne çıkarmak ve bir bölümde mücadele ettiği ırksal adaletsizlik konularını keşfetme görevini hissetmesi, şovu yapanların birbirine bağlı bir takım olduğunun da bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Lucifer, yaklaşan bölümlerde polis vahşetini ele alma planlarını paylaşan ilk polisiye dizi değil. Brooklyn Nine-Nine'ın da benzer bir fikri var ve yakında detaylar açıklanacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top