Hesabım
    Netflix'ten "Resident Evil" Dizisi Geliyor!

    Netflix, live-action dizi için çalışmaların başladığını duyurdu

    Netflix, "Resident Evil"a live-action bir dizi hazırladığını duyurdu. Yayıncı, aynı isimli Capcom video oyunu serisine dayanan bir saatlik diziye sekiz bölümlük bir sipariş verdi. Oyunlara dayalı altı filmlik serinin yapımcılığını üstlenen Constantin Films, dizinin arkasındaki stüdyo olarak hizmet verecek. Netflix'te bir “Resident Evil” serisinin geliştirilmekte olduğu haberi ilk olarak geçen yılın başlarında bildirilmişti.

    Andrew Dabb yazar, yapımcı ve dizi sorumlusu olarak görev yapacak. Dabb, en son, 15 sezon sonra bu sonbaharda sona erecek olan CW dizisi “Supernatural”ın birçok sezonunda şovmen olarak görev yaptı. Dabb, "Resident Evil" tüm zamanların en sevdiğim oyunu. Bu harika hikayede yeni bir bölüm anlatmak ve ilk gerçek "Resident Evil" serisini dünyanın dört bir yanındaki Netflix üyelerine sunmaktan dolayı inanılmaz heyecan duyuyorum. Bize ilk kez katılanlar da dahil olmak üzere her tür "Resident Evil" hayranı için, dizi birçok eski-tadı hatırlatacağı gibi, insanların daha önce hiç görmediği bazı şeyleri de ekrana yansıtacak." dedi.

    Serinin hikayesi iki zaman çizelgesine yayılacak. İlk zaman çizelgesinde, on dört yaşındaki kız kardeşler Jade ve Billie Wesker, New Raccoon City'ye taşınacak. Ergenlik tüm hızıyla devam ederken onlara zorlanan imal edilmiş, kurumsal bir kasaba atmosferde yer alacak ama orada ne kadar çok zaman geçirirlerse, kasabanın göründüğünden daha fazlası olduğunu ve babalarının karanlık sırlar sakladığını anlayacaklar. İkinci zaman çizelgesi, on yıldan uzun bir süre sonrasında, Dünya'da on beş milyondan az insanın kaldığı bir zamanda geçecek. Altı milyardan fazla canavar T-virüsüyle enfekte insanlar ve hayvanlar bir arada bulunacak. Şimdi otuz yaşında olan Jade, bu Yeni Dünya'da hayatta kalmak için mücadele ederken, geçmişinden gelen kız kardeşi, babası ve kendisiyle ilgili sırlar ona musallat olmaya devam edecek.

    Bronwen Hughes, dizinin ilk iki bölümünü yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek. Dabb ile birlikte, Constantin Film'den Robert Kulzer'le Oliver Berben ve Mary Leah Sutton yönetici yapımcılığını üstlenecek. Constantin Film CEO'su Martin Moszkowicz baş yapımcı olacak. İlk “Resident Evil” oyunu 1996'da piyasaya sürüldü. O zamandan beri oyun ve devamları dünya çapında 100 milyonun üzerinde kopya sattı. Buna ek olarak, film serisi dünya çapında 1,2 milyar doların üzerinde hasılat yaptı. Ayrıca "Resident Evil" animasyon filmleri, çizgi romanları, kitapları ve eğlence parkları da hizmete sunuldu. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top