Hesabım
    Game of Thrones'ta, "Night King"in Kaderi Nasıl Değişti?

    Dizinin final sezonundaki bazı kararlar oyuncular için de sürpriz olmuş!

    Game of Thrones'un üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti ama hakkında konuşulanlar uzun süre daha gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Şimdi de oyuncular için sürpriz olan ve diziyi izlemeyenlerin öğrenmemesi gereken bir detay paylaşıldı. Normal şartlarda, Jon Snow'un Game of Thrones'ta Night King'i öldürmesi planlanıyordu. Popüler HBO dizisi, 21. yüzyılın en büyük TV şovu seçildi ama sekizinci ve son sezon, özellikle Night King'in nihayet mağlup edildiği sahne olmak üzere hayranları ikiye böldü.

    Game of Thrones dünyasında Stark'lar, Lannister'lar ve diğer önde gelen aileler arasında kesinlikle pek çok çatışma olsa da, en büyük tehdit Duvar'ın ötesinden geldi. Night King (Gece Kralı), eskiden insan olan ve buz benzeri varlıklar olarak dirilen White Walkers (Ak Gezenler)'ın korkunç lideriydi. Pek çok taraftar, Ned Stark'ın Targaryen Prensi olduğu ortaya çıkan Jon Snow'un Night King'e son öldürücü darbeyi vuracağını varsaydı. Oyuncular da ilk plana göre böyle olacağını biliyordu. Nihayetinde Night King'i sonsuza dek bitiren Arya oldu, birçok hayranın o anda tatmin edici bulduğu ama uzun vadede sinir bozucu olan bir ölümcül darbeyle bunu başardı.

    Arya karakterini canlandıran Maisie Williams, The Hollywood Reporter'la yaptığı röportajda Night King sahnesine değindi. Williams, Jon Snow'un Night King'i öldürmeyeceğini öğrendiğinde Kit Harington'ın hayranları kadar şoke olduğunu anlattı. Williams şunları söyledi: "Kit Harington da bunun planlandığı gibi gitmesini bekledi ve hatta "Bu şekilde olacak. Biri üçüncü sezonda The Night King'i öldüreceğimi söyledi." diyordu. Ve sonra, senaryoyu okuduk ve bu isim her zaman Arya'ydı. Açıkçası Arya olduğuna sevindim. Sanırım son sezondaki en iyi hikayeye sahiptim." dedi

    Williams, Arya'nın sürpriz Night King öldürmesinin Game of Thrones'un son sezonunun en iyi hikayesi olduğu konusunda kesinlikle haklı. Sezonun geri kalanı, tüm karakter gelişimini tamamen ortadan kaldırmasaydı, hayranlar Jon Snow'un Night King'i öldürmemesini kabul edebilirdi. Kit Harington, Jon Snow karakterini mütevazı başlangıcından, değerli ve güvenilir bir lider olarak yükselişine kadar iyi bir şekilde tasvir etmişti. Bununla birlikte, dizi devam ettikçe ve George R.R. Martin'in kitaplarından ayrıldıkça, Jon Snow karakter olarak giderek kötüleşti. Sadece Kışyarı Savaşı sırasında görece etkisiz olmakla kalmadı, Gece Kralı'nı öldürmeyi başaramadı ve aynı zamanda teknik olarak haklı varis olmasına rağmen Demir Tahtı sürekli olarak reddetti. Jon Snow, Night King'e karşı büyük bir zaferden vazgeçmiş olabilir, ancak yine de Kit Harington, karakteri baştan sona canlandırmak için harika bir iş çıkardı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top