Hesabım
    Woody Allen’ın Yeni Filmi ‘Rifkin’s Festival’den Fragman!

    Film, San Sebastian Film Festivali'nde prömiyer yapacak.

    Woody Allen’ın son filmi "Rifkin’s Festival"den ilk fragman yayınlandı. Allen’ın kendi Gravier Productions şirketi, İtalya’dan Wildside ve İspanya’daki The Mediapro Studio’nun yapımcılığını ortaklaşa üstlendiği komedi, dünya prömiyerini 18 Eylül’de, İspanya’nın 68. San Sebastian Film Festivali’nde yapacak.

    Dünya prömiyeri için, San Sebastian Film Festivali'nde geçen hikayeye sahip bir filmden daha güzeli olamazdı herhalde. Fragmanda, Wallace Shawn'ın canlandırdığı, San Sebastian Film Festivali'ne uçan ve basını yöneten evli bir Amerikalı'nın sesini duyuyoruz ve anlattığına göre, çift olarak İspanya'nın güzelliğine, cazibesine ve fantezisine kaptırmış durumdalar. Gina Gershon'un canlandırdığı karısı da, güler yüzlü, seksi bir kadın ve bir Fransız film yönetmeninin (Fransız yönetmen-oyuncu Louis Garrel) cazibesine kapılıyor. Wallace da San Sebastian'da yaşayan güzel ve sempatik bir İspanyol kadına (Elena Anaya) ilgi duymaya başlıyor.

    Gösterişli bir şekilde çekilen "Rifkin's Festival", Allen'ın Mediapro şirketiyle dördüncü işbirliği anlamına geliyor ve "Vicky Cristina Barcelona"daki Katalonya portresinde görülen San Sebastian'ın benzer görsellerini barındırıyor. Her ikisi de İspanya'ya bir saygı gibi görünüyor ve Allen, İspanya'yı sevdiğini her fırsatta zaten dile getiriyor. Bununla birlikte, sinema ve fanteziyi birleştirerek, peri masalı gibi bir atmosfer yaratıyor ve var olan övgüye adeta bir şiirsellik de katıyor.

    “Rifkin's Festival”de ayrıca Sergi López (A Perfect Day, Pan's Labyrinth) ve iki Oscar sahibi Christoph Waltz (Django Unchained, Inglourious Basterds) rol alıyor. Allen'a yapım şirketlerinin desteği sürerken, proje ilk açıklandığında küçük bir protesto olmuştu ama daha sonra sular duruldu. Bu yılın başlarında, film yapımcısının anıları "Apropos of Nothing", Allen'a yönelik yaygın eleştirilerin, özellikle de babasının kız kardeşi Dylan'a yaptığı iddia edilen taciz hakkında yeniden gündem oluşmasını sağladı ve kitap askıya alındı. Allen, suçlamaları reddetmekte kararlı davrandı ve nihayet mart ayında Arcade Publishing tarafından yayınlanan kitapta bu konuları ele aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top